Fremvisning på bolig

Få mest ud af en fremvisning

En fremvisning er nok det bedste middel til at finde ud af, om en bolig er den rette for dig. Her får du vores bedste tips til, hvordan du får mest ud af fremvisningen, og hvad du skal huske at lægge mærke, når du ser boligen.

SE OGSÅ: Se alle boliger til salg lige nu

Mærk boligen

I salgsopstillingen kan du se alle tallene. Men det er til fremvisningen, du skal mærke boligen.

Forestil dig, at det er dit nye hjem, du træder ind i, når døren går op. Fornem stemningen, og mærk efter i maven, om du tror, du vil blive glad for at bo her.

Gå også gerne en tur i nabolaget efter fremvisningen, så du kan få en fornemmelse af, om området er et sted, du har lyst til at bo.

SE OGSÅ: Vær skarp i din boligsøgning, og find dit nye hjem

Se muligheder

Når du mærker efter, om boligen kunne blive dit kommende hjem, så husk samtidig at være åben for boligens muligheder. Lad dig ikke afskrække af de ting, du forholdsvis let kan gøre noget ved.

Forestil dig, at der i bedste Mr. Bean-stil sprang en bombe med hvid maling, som dækkede det blomstrede tapet eller de mørke lofter. Og glem alt om sælgers møbler, men se for dig, hvordan dine ting kunne passe ind.

Mangler der et værelse, så vurder, om der er er mulighed for at opdele et rum med en skillevæg eller evt. bygge til.

Spørg mægleren

På de fleste ejendomsmægleres hjemmesider, kan du bestille salgsmateriale om boligen. Hvis tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten er klar, vil du også få tilsendt disse. Og dét er en god idé at gøre inden fremvisningen, så du på forhånd har sat dig ind i boligens evt. fejl og mangler.

Til fremvisningen kan du så spørge ind til boligens problematiske forhold og med egne øjne se de ting, der er omtalt i rapporterne. Husk dog, at ikke alt er med i en tilstandsrapport, så det kan være en god idé også at få en byggesagkyndig til at undersøge boligen, hvis du ønsker at gå videre med købet.

Du kan fx også spørge ejendomsmægleren, om…

  • Havens placering i forhold til solen
  • Skolen har et godt omdømme
  • Hvilken type naboer, der findes i området
  • Og klassikeren: Hvorfor ønsker sælger at flytte?

SE OGSÅ: Sådan foregår et boligkøb trin for trin

Vis din begejstring

Nogen tror, at det er godt at holde sin begejstring tilbage til fremvisningen og i stedet lade negative kommentarer falde om alle boligens fejl. Men dette kan faktisk have den modsatte effekt i en kommende forhandlingssituation.

En for negativ stemning kan få ejendomsmægler og sælger til at tænke, at du virker useriøs og nok ikke er den rette køber til boligen. Det er langt bedre at skabe en positiv stemning til fremvisningen og i den videre forhandling, så sælger er mere villig til at mødes i en handel.

Tag et par ekstra øjne med

Du kan tage alle de personer med til fremvisningen, som du har lyst til. Et par ekstra øjne fra fx dine forældre eller dine venner kan være godt, når boligen efterfølgende skal evalueres.

Har du bestilt en fremvisning nummer to på en bolig, du er meget interesseret i, er det oplagt at tage en byggesagkyndig med. Han kan gennemgå boligen med professionelle øjne, bese de fejl og mangler, som er angivet i tilstandsrapporten og give dig et overslag på, hvad det koster at ændre eller fikse de ting, du ønsker. Dette er vigtigt at have med i budgettet, når du skal byde på boligen.

SE OGSÅ: Se alle boliger til salg lige nu