Skiferie_2

8 tips til at undgå indbrud i ferien

De lister sig afsted på tå – også mens du er på ferie. Så inden du pakker, smækker hoveddøren og drager mod sandstranden, storbyen, skovhytten eller skipisten, så tjek lige, om din bolig ligner et ta-selv-bord for tyveknægte. Her får du checklisten.

Tyverialarmer, overvågning, røgkanoner… Der findes mange tekniske installationer, der kan beskytte dit hjem mod indbrud. Men der er faktisk også en række simple ting, du selv kan gøre for at mindske risikoen for ubehageligt besøg, mens du er på ferie.

1. Bliv hjemme… eller få en house sitter

Her kommer det ultimative bedste råd mod indbrud: Bliv hjemme. Til gengæld er det nok også det kedeligste.

Et godt alternativ er derfor at få en ”house sitter”. Altså, få andre til at bo i dit hjem, mens du er væk. Mon ikke du kender nogen, der kunne bruge en gratis ferie i din bolig? Hvis ikke, kan du overveje, om du kan leje den ud til turister, fx gennem Airbnb.

2. En gabende tom garage

Medmindre du skal på kør-selv-ferie, er det en god idé at lade din bil stå i indkørslen, mens du er væk. Og hvis bilen skal med på ferie, kan du måske aftale med en nabo, at de parkerer bilen ved dit hus engang imellem. Har du en lukket garage, så luk gerne denne til, så man ikke umiddelbart kan se, om bilen er hjemme.

SE OGSÅ: 10 tips til din boligsøgning

Fyldt postkasse foran et hus

3. Din postkasse er din sladrehank

En overfyldt postkasse er næsten som et vi-er-ikke-hjemme-skilt i din forhave. Spørg din nabo, om de vil tømme postkassen, mens I er væk, og få evt. omdirigeret aviser og ugeblade.

4. Vær et rodehoved

Det er så dejligt at komme hjem til en pæn bolig efter ferien. Men ryd ikke alt for godt op. Dit pæne hjem kommer hurtigt til at se forladt ud, så lad støvsugeren stå fremme, sofapuderne flyde, legetøjet ligge på gulvet og et par kopper stå på køkkenbordet.

Lad nogle døre være lukket, så man ikke kan se lige igennem boligen, og lad så være med at trække alle gardiner og persienner for.

SE OGSÅ: Tjek dit postnummer: Så meget stiger dit hus i værdi

5. Væk med det dyre

På trods af tip nummer fire, så er det ikke alt, du bare skal lade ligge fremme. Gem iPad’en, den bærebare og de dyre smykker godt væk, så tyven måske ikke når eller formår at grave det frem.

Vær gerne lidt kreativ. Gem gulduret mellem gryderne eller computeren mellem håndklæderne. Og et lille bonustip: Skriv dine gemmesteder ned, så du selv kan finde dine ting igen, når du vender hjem fra ferielandet.

Tændt natlampe i soveværelset får hjemmet til at se beboet ud

6. Lad lyset brænde

Lad et par lamper være tændte, mens I er væk, så boligen også om aftenen ser beboet ud. Endnu bedre er det, hvis du kan ”time” dine lamper til at tænde på de sene timer.

En anden mulighed er batteridrevne stearinlys med timer-funktion. Stil dem frem så de kan ses udefra, og lad tyven tro i er hjemme.

Har du udendørsbelysning, er det også en god idé at lade dette stå tændt – gerne styret af en bevægelsessensor, som blænder op, når nogen nærmer sig bygningen.

SE OGSÅ: Se indbrudsstatistik for dit område

7. Giv ikke tyven hjælpemidler

De fleste indbrudstyve har værktøjet i orden. Men der er alligevel ingen grund til at hjælpe dem på vej.

Sørg for, at dit værktøj, dine haveredskaber og din stige er låst inde, så de ikke er lige ved hånden, når døre og vinduer skal brækkes op.

Glade børn svømmer i en swimming pool på ferien

8. Drop din Facebook-check-in

Jovist, det giver mange likes at tjekke ind i skihytten eller poste billeder af unger, der plasker i poolen. Knap så likeable er det dog, at tyven måske også lurer med.

Vent derfor med at dele ferieoplevelserne online, indtil du er vendt hjem igen. Og hvis du slet ikke kan vente med at fortælle dine Facebook-venner om udsigten eller maden, så husk i det mindste at sætte din Facebookkonto til privat.