ha__ndv__rkerfradrag-768×575

Sådan får du håndværkerfradrag

Hvis du vil have håndværkerfradrag for 2019, skal du huske at indberette det til SKAT senest 1. maj 2020. Her får du overblik over, hvordan du får fradrag og hvilke ydelser, du kan trække fra.

Du kan få håndværkerfradrag (servicefradrag) for noget af det arbejde, som håndværkere har udført i dit hjem eller fritidsbolig. Hvis du vil have håndværkerfradrag for 2019, skal ydelsen være betalt senest 29. februar 2020. Fradraget skal indberettes i TastSelv i SKAT senest 1. maj 2020.

Vær opmærksom på kravene

Reglerne betyder, at du kan få et håndværkerfradrag på op til 12.200 kr. pr. person pr. år for arbejdslønnen til håndværkere ved udvalgte energiforbedringer, klimasikringer og andre grønne ydelser som fx radonsikring m.m.

Derudover kan du få et fradrag på 6.100 kr. pr. person pr. år for lønomkostninger i forbindelse med serviceydelser i hjemmet. Det er fx havearbejde, vinduespudsning, børnepasning og almindelig rengøring. Formålet med fradraget er bl.a. at bekæmpe sort arbejde.

Se hele listen med ydelser, som du kan få fradrag for her.

For at få håndværkerfradrag skal du opfylde en række betingelser, som du kan læse nærmere om hos SKAT her. Herunder ser du nogle af de vigtigste betingelser, som du skal være opmærksom på:

Betingelser for håndværkerfradrag

  • Fradraget udregnes pr. person pr. år
  • Du skal være fyldt 18 år inden udgangen af det år, hvor arbejdet udføres
  • Du skal være skattepligtig i Danmark
  • Hvis arbejdet udføres i en helårsbolig, skal du bo der, mens arbejdet udføres
  • Kun hvis I er gift eller bor sammen og har fællesøkonomi, kan I dele fradraget, som I vil – uanset hvem der har betalt
  • Hvis du både har helårsbolig og sommerhus, kan du stadig højst få fradrag for 12.200 kr. til håndværkerydelser og 6.100 kr. til serviceydelser
  • Fradraget gælder ikke nybyggeri og projektkøb
  • Har du modtaget anden offentlig støtte til arbejdet, kan du ikke også benytte håndværkerfradraget
  • Du kan kun få fradrag for arbejdsløn inklusive moms. Udgiften til materialer kan ikke trækkes fra. På fakturaen skal det fremgå, hvor meget der er betalt til arbejdsløn, da det kun er det, der gives fradrag for
  • Virksomheden, som udfører arbejdet, skal være momsregistreret. Du kan også hyre en privatperson til at udføre serviceydelser som havearbejde eller rengøring. Det kræver dog, at han eller hun udfylder en serviceerklæring. Du kan hente den nyeste udgave af serviceerklæringen her

 

Sådan får du dit fradrag

www.tastselv.skat.dk kan du indberette dine udgifter. Så sørger SKAT automatisk for, at dine indtastede oplysninger overføres til din årsopgørelse. Her bliver udgiften til arbejdsløn trukket fra det beløb, du skal betale skat af.

SKAT skal i første omgang ikke se dokumentation for arbejdet. Men husk at gemme alle regninger og kvitteringer, da SKAT på et senere tidspunkt kan bede om disse som dokumentation.

LÆS OGSÅ: Få adgang til de hemmelige boliger til salg

Husk fristen

For at få fradrag for arbejde udført i 2019, skal arbejdet være betalt senest den 29. februar 2020.