Afslag_København_Sommerstedsgade

Afslagene vokser på lejligheder i København

De seneste tal fra Boligheds Markedsstatistik viser, at sælgerne er alt for optimistiske. Ejerlejlighederne i København bliver udbudt til højere priser, mens afslagene vokser. Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen fra køberplatformen Bolighed.dk forventer, at de kommende måneder også vil byde på store prisfald.

Nye tal fra Boligheds Markedsstatistik viser de seneste måneders udvikling på ejerlejlighedsmarkedet i Københavns Kommune. Her er priserne steget 25 kvartaler i træk, hvilket svarer til mere end seks års uafbrudte stigninger. Men udviklingen tyder på, at prisfesten snart bliver afløst af tømmermænd. Boligøkonom Hans Møllnitz Olsen fra Bolighed vurderer, at priserne har nået toppen for denne gang. Køberne kan forvente store afslag i de kommende måneder.

”Når man dykker lidt ned i de seneste tal, så viser det sig, at forskellen vokser mellem sælgernes og købernes forventninger. Og sælgerne må forberede sig på, at køberne fremover stiller større krav i prisforhandlingen”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Afslagene er vokset i de seneste måneder

Boligheds Markedsstatistik viser forskellen mellem den første udbudspris og den endelige salgspris. Statistikken viser, at det gennemsnitlige afslag i august 2018 var på ca. 4%. Det er mere end en fordobling i forhold til året før, hvor afslagene i august 2017 kun var på ca. 1,7 %.

”De reelle prisafslag er vokset meget. De nyeste tal for de endelige handler tyder på, at der lige nu skal store prisafslag til for at lukke handlen, siger Hans Møllnitz Olsen, som understreger, at den endelig salgspris først bliver registreret, når handlen er tinglyst.

Markedsstatistikken fra Bolighed viser, at sælgerne bliver ved med at sætte priserne op. Den seneste gennemsnitlige udbudspris for lejligheder i Københavns Kommune ligger på 46.200 kr. pr. kvm. For en lejlighed på 80 kvm. svarer det til en udbudspris på 3.696.000 kr. Her svarer et prisafslag på 4 % til ca. 147.800 kr.

”Køberne skal se sig godt for i det nuværende marked. Mange ejendomsmæglere har været lidt for optimistiske og sat priserne for højt. For køberne gælder det om at sætte sig gundigt ind i markedspriserne og klæde sig på til prisforhandlingen”, lyder rådet fra Hans Møllnitz Olsen.