Gult hus på toppen af store mønter

Bolig Bingo afløser de nye ejendomsvurderinger

For at lette administrationen af det nye boligskattesystem fremlægger skatteminister Karsten Lauritzen nu et helt nyt forslag til fastsættelse af ejendomsskatter. Fremover vil stigningstaksterne blive afgjort ved lodtrækning hvert år den 1. april.

Her vil skatteministeren personligt trække lod mellem stigninger på 25, 50 eller 100 procent – som året efter vil ramme boligejerne.

”Alle elsker jo bingo, og vi spiller i forvejen på alt muligt andet, så hvorfor ikke gøre boligskatterne lidt festlige”, udtaler en glad og lettet skatteminister, som endelig ser lysere på debatten om de kommende ejendomsværdier.

Planen har ellers været, at landets boligejere skulle vente til 2020 med at modtage de nye ejendomsvurderinger. Men den nye plan fra skatteministeriet gør det hele meget lettere, og derfor vil ministeren tage lodtrækningen i brug allerede fra i år.

”Den nye idé løser et utal af problemer. Alle bliver fremover brandbeskattet lige meget, og nu bliver boligbeskatning jo ligefrem til et festligt indslag. Og så sparer vi utrolig meget administration”, udtaler ministeren.

Boligkøberne vil få gode kort på hånden, lyder det fra købermægler, Hans Olsen, fra Bolighed.dk. Han forventer, at prisforhandlingen vil blive meget lettere i de år, hvor det nye Bolig Bingo får ejendomsværdierne til at stige med 100 procent.

”Det vil presse sælgerne helt vildt, at der står så store tal i salgsopstillingerne. Så i de år vil markedet klart bliver et købers marked”, siger Hans Olsen.

I skatteministeriet forvente de, at det nye Bolig Bingo på sigt vil ramme mindst lige så præcist som de ellers planlagte stigninger.

”Det er dejligt, at ministeriet endelig har fundet en løsning, som alle kan forstå. Fremover bliver stigningerne fuldstændig tilfældige, og Bolig Bingo kan endelig give den ro på markedet, som køberne har efterlyst”, siger Hans Olsen.