Knud rammer Danmark_storm (1)

Storm: Sådan sikrer du din bolig

Efteråret nærmer sig, og det betyder ofte blæst og storm, som kan give skader på din bolig. Her får du Boligheds 3 gode råd til at sikre dig mod storm.

3 gode tips til at sikre dig mod stormen

  • Følg med i vejrudsigten:
    Hold dig opdateret om vejrsituationen, og følg med i meldingerne fra myndighederne.  Der kan være trafikale ændringer og udfordringer for både offentlig og privat transport.
  • Fjern eller fastgør løse genstande:
    Sørg for at fastgøre eller fjerne havemøbler, trampoliner eller parasoller, så de ikke flyver rundt. Fjern eventuelle løse tagsten, og ryd op omkring huset. Der kan gemme sig løse eller knækkede grene.
  • Pas på, hvis du skal ud:
    Vær opmærksom, hvis du vælger at bevæge dig udenfor. Hold vinduer og døre lukkede, når stormen står på. Overvej at aflyse aftaler, hvis politiet fraråder al unødig færdsel udenfor.

Det er vigtigt at efterse dit hus for skader efter stormen. Hvis uheldet skulle være ude, så skal du i kontakt med dit forsikringsselskab. Husk at tage fotografier, så du kan dokumentere skaderne.

Hvad er en storm?

Storm er vind, som bliver målt på beaufort-skalaen. Storm defineres som kraftigere end kuling, og mindre kraftig end orkan. Når man kan måle en middelvindhastighed mellem 24,5 og 32,5 m/sek, så er der tale om en storm.

Ved storm ses ofte lange og brede bølger på havet. I naturen kan storm  medføre store skader på bygninger, og det kan være farligt at opholde sig udendørs.