Bybillede

Studievenlige lejligheder til under 1,5 mio kr.

Mange unge er lige begyndt på deres nye studie. Det betyder travlhed på boligmarkedet, hvor der er rift om studievenlige lejligheder. Her kan du se, hvor langt du kommer i de store byer for under 1,5 mio. kr.

Mange unge flytter for at komme tættere på skole og byliv, men det kan være svært at finde en studievenlig lejlighed i de eftertragtede universitetsbyer.  Udbuddet af lejligheder til salg er stigende, men mange ejerlejligheder er stadig for dyre for unge studerende på SU.  For nogle unge er et forældrekøb en løsning, hvis der er overskud i forældrenes økonomi.

Eje eller leje af studievenlige lejligheder?

Hvis man sammenligner ejerlejligheder med privatudlejning af værelser eller kollegieværelser i de store byer, så kan det nogle gange være en fordel at købe en ejerlejlighed. Med en udbetaling på 5% af lejlighedens pris, 15% banklån og 80% realkreditlån vil ydelsen til lånet ligge på omkring 6.000 kr. incl afdrag. Alt efter familiens økonomi og valg af lån, kan et forældrekøb være et fornuftigt alternativ til en leje-lejlighed. Særligt i øjeblikket hvor renteniveauet er usædvanligt lavt, og når man tager i betragtning, at man som studerende kan søge om boligstøtte.

Prøv vores låneberegner her

På Bolighed.dk kan du søge efter boliger til salg i hele landet. Her har du mulighed for at tjekke boligens samlede udgifter, og du kan beregne, hvor meget du kan låne for.

Prøv vores købsberegner her

På Bolighed.dk kan selv vælge dine søgekriterier, og du kan sætte en maksimum pris for, hvad lejligheden må koste. Her har du links til de billigeste lejligheder i storbyerne – alle til under 1,5 mio kr:

Se hele listen: Alle lejligheder til salg for under 1,5 mio kr. i hele Danmark