Facader

Studievenlige lejligheder til under 2 mio kr.

Vinterstart på mange uddannelser betyder travlhed på boligmarkedet. Flere unge flytter tættere på studiet, og der er rift om de studievenlige lejligheder. Her kan du se, hvor langt du kommer for under 2 mio kr. i universitetsbyerne.

Mange unge drømmer om at komme tættere på studiet, venner og bylivet. men det kan være svært at finde en studievenlig lejlighed i de eftertragtede store byer rundt omkring i Danmark. Ejerlejlighederne er dyre for en ung studerende, og derfor kan forældrekøb for nogle unge være løsningen, hvis der er overskud i forældrenes økonomi.

Eje eller leje af studievenlige lejligheder?
Privatudlejning af værelser eller kollegieværelser i de store byer kan være en dyr affære. Derfor kan det nogle gange være en fordel at købe en ejerlejlighed, hvis man sammenligner med privatudlejning. Med en udbetaling på 5 procent af lejlighedens pris, 15 procent banklån og 80 procent realkreditlån vil ydelsen på de samlede lån ligge på omkring 7.500 kr. incl. afdrag (efter skat). Alt efter familiens økonomi og valg af lån, kan et forældrekøb være et fornuftigt alternativ til en leje-lejlighed, især hvis forældrene kan optage lån i friværdien i deres egen bolig og undgå at optage banklån. I øjeblikket vil et afdragsfrit fastforrentet lån på 2 mio kr. koste under 3.000 kr. om måneden. Det er også værd at tage med i budgettet, at studerende kan søge om boligstøtte. Kontakt en revisor eller banken for at få udregnet, hvordan økonomien vil være i netop den bolig, som du overvejer at investere i. Vil du regne på de forskellige lånemuligheder, så kan du gøre det her i vores låneberegner.

Ejerlejligheder til salg 

Bolighed.dk kan du søge efter boliger til salg i hele landet. Her har du mulighed for at tjekke boligens samlede udgifter, og du kan beregne, hvor meget du kan låne for. Du kan samtidig også selv vælge dine søgekriterier, og du kan sætte en maksimum pris for, hvad lejligheden må koste. Se her: Hvad kan du købe bolig for?

Få adgang til de hemmelige boliger
På Bolighed.dk kan du også få adgang til det hemmelige boligmarked. Mange boliger kommer aldrig officielt til salg, og særligt i de store byer handler det ofte om at være hurtig for at få fat i en lejlighed. Ved at oprette en søgeagent på Bolighed.dk får du adgang til de nye boliger på markedet, der ikke bliver sat til salg via mægler.

Hvis du har særlige ønsker til beliggenhed eller krav til lejligheden, kan du også indtaste disse i søgeagenten. Opret din søgeagent i dag, og få hurtig besked om nye boliger til salg i dit valgte område.