Sk__rmbillede_2016-10-24_kl._12.56.07

Barske, naturlige og brusende Danmark

Thy er at finde i Nordvestjylland og mange, både danskere, tyskere, hollændere, svenskere og nordmænd, har sat sine fødder der. Den mest åbenlyse grund er Vesterhavets bølger og de store sommerhusområder, men hvad kan Thy ellers?

Bolighed har snakket med Bente fra Thy, som desværre skal af med sit store hus, der ligger blot ti minutters gå-gang fra fjorden, da hun vil tættere på hendes børn og børnebørn. Men det er tydeligt at høre hendes passion for stedet, og det er da også med vemod, at hun må forlade Thy. Hvorfor kan du høre nærmere om her.

Mens Bente fortæller om området, ledes vores tanker hen på vores fortid. Vi ser vikingerne for os, der måtte kæmpe med Vesterhavets bølger ud for kysten ved Thy. Vi forestiller os jordfarver, så langt øjet rækker, og vi kan ligefrem mærke roen og styrken, som Thy er indbegrebet af.

Det er oftest Skagen og Aalborg, der fanger interessen, når familier drager på sommerferie i Danmark. Men de sidste år har ”Cold Hawaii” og Danmarks første nationalpark skabt opmærksomhed omkring Thy, hvor sommerhusområderne vokser. Og hvis man så har mod på at drage til barske, naturlige og brusende Danmark, så er her grundene til, at du bør slå øjnene op for skønne Thy.

Cold Hawaii

Et sikkert hit. I det hele taget har Vesterhavet tiltrukket opmærksomhed i mange år, både fordi strandene er så smukke og bølgerne så blå, men Vesterhavet er også kendt for sin stærke og farlige strøm samt høje bølger.

Sådan er det generelt med Thy. Det der er allersmukkest er samtidig også vildt og råt. Cold Hawaii har tiltrukket flere interesserede både professionelle og nybegyndere inden for særligt surfing, windsurfing og kitesurfing og navnet passer fint til området, for vi ved alle, at Hawaii er et sandt surferparadis, hvor der både afholdes konkurrencer og optages film i massevis med bølgerne som scene.

Det er netop disse bølger som Hawaii og Vesterhavet ved Thy har til fælles. Forskellen er blot at Cold Hawaii er, ja, koldt… Der er langt til Hawaii, så det kolde alternativ i Thy fungerer som et af Europas bedste steder at surfe, der tiltrækker entusiastiske surfere fra hele verden hele året rundt. Ja du hørte rigtigt, hele året rundt. Også om vinteren. Gys… Med over 30 surfspots langs stranden er der et niveau til alle, og derfor tiltrækkes også familier, børn og storbyernes beboere, som får glæde af det barske Danmark, der i den grad kommer til udtryk i bølgen blå vestpå. Er du klar til at få vind i håret?

Naturbilleder fra Thys strande

Wellness og ro på

Og så i et helt andet tempo. Generelt er Thy et sted, hvor du kan komme i kontakt med det naturlige. Det rigtige. Men det er bestemt også et sted, hvor du kan komme i kontakt med dig selv gennem ro i sind og krop og total opladning med wellness- og spaoplevelser.

Ved de fleste områder i Danmark ligger der en spa inden for overkommelig rækkevidde, men med kombinationen af naturen, farverne og luften der kan findes i Thy, så bliver wellness her bare prikken over i’et. Læs mere om en af Thy’s foretrukne spaoplevelser her: www.sydthykurbad.dk/

Wellness og spa på Thy

Danmarks første nationalpark

Minicanada har vi valgt at kalde det og så alligevel ikke, for Thy Nationalpark indeholder kyster, klitter, klitheder, klitplantager og store søer, og ligner dermed ikke Canada som sådan.

Nationalparken breder sig ud over 24.370 hektarer og har det til fælles med Canada, at der er ren, barsk og vidunderligt smuk natur at finde der. Især klithederne skaber både national og international opmærksomhed, hvilket i øvrigt ikke er et landskab, der er nemt at finde andre steder i verden.

I nationalparken kan man følge forskellige ruter, som hver især byder på eventyr. Det er også muligt at få en guide med eller at tage ruterne på hesteryg med andre naturinteresserede og eventyrlystne besøgende. Dertil kan man, hvis man søger udfordringer, udleve sin mountainbike drøm i nationalparken, med terræner der ikke findes andetsteds i Danmark, og slet ikke i det omfang, som man ser i Thy.

Men som overskrift på Nationalpark Thy, eller Minicanada, så er det, at parken er rå, barsk, smuk, dragende og byder på masser af muligheder og eventyr, og tænk lige at have et sommerhus eller bo fast ved siden af Minicanada…

Marker og bakker på Thy

Som det antydes, er det naturen, som Thy kan byde på. Det er roligt, naturskønt, Danmark uden filter og ren luft. Det er åbenhed, barskhed, styrke og selvstændighed.

Men det er også hygge, brændeovne og lange gåture, som blandt andet er at finde i og omkring Bentes skønne hus, der netop nu er til salg. Boligen kan både anvendes som helårsbolig, men den kan også bruges som sommerhus, som du kan drage til, når det eneste der skal til er ro, tid og mental opladning, hvad end det er gennem havet og balancen, wellness og velvære, eller om det bare er for at udfordre dig selv i nationalparken, hvor den evige friske luft rydder op i hjernen.

Bare lad make-up’en, de pænt polerede sko eller aftershaven blive hjemme, og kom til Thy er vær lige præcis den du er. Bentes hus kan du finde her.

Og her kan du se, hvilke boliger der er Til Salg  i området Thy lige nu.