vesterbo-spisestue

Boligkøb: Fra nybyg til 50’er charme

Et helt nyt rækkehus var alligevel ikke svaret på boligdrømmen. Derfor tog Maria og familien hurtigt boligjagten op igen og forelskede sig i en charmerende 50’er perle.

Egentlig var alt perfekt. Det nybyggede rækkehus gav familien de ekstra kvadratmeter, de ønskede sig, og samtidig var alt nyt, nemt at holde, og haven overskuelig. Der var dog et rumsterende MEN.

Et sted – ikke et hjem

En dag så Maria og hendes mand hinanden i øjnene og fik sat ord på situationen. Rækkehuset, som de nu i to år havde boet i, føltes som en mellemstation. Et fint overgangssted fra ejerlejlighed til hus, men ikke et hjem, hvor de kunne se sig selv blive boende i mange år. Da de først havde fået sat ord på det, gik boligjagten ind.

Intens boligjagt efter historie og charme

Boliger til salg blev ikke bare tjekket hver dag – men flere gange om dagen! Og denne gang var kriterierne helt anderledes end tidligere: Nu søgte de et hus med historie, charme og en have med store træer.

Samtidig skulle det nye hus helst findes i nærområdet og tæt på København, så det både passede til arbejdsliv, kulturliv og datterens skolegang.

SE OGSÅ: Se de nyeste boliger til salg på her.

Kanarp i bolig fra 1954
Maria har altid haft en svaghed for møbeldesign og arkitektur fra 50’erne. Derfor er hun taknemmelig over, at hendes nye hus rummer mange glimt fra denne periode. Bl.a. er hun vild med karnappen her, som inviterer lyset ind i stuen og giver godt udsyn til havens gamle træer og fugleliv.

Forelskelse ved første fremvisning

”Her skal vi bo!” Sådan lød det begejstret fra Maria, kort efter de var trådt over dørtærsklen ved første fremvisningen af det hus, som endte med at blive deres nye hjem. Der var ingen tvivl.

Huset fra 1954 bød på mange originale detaljer, god indretning, smukt lysindfald og en gammel, hyggelig have. Stemningen i huset talte til dem med det samme, så efter seks måneders boligsøgning var det rette hus fundet.

Følg med i Marias bolig

På Instagram deler Maria mange smukke billeder af boligen. Du kan følge hende på @vesterbolivdk

Nervepirrende: Købte nyt hus, inden det gamle var solgt

Og så gik det stærkt. 50’er perlen havde kun været til salg i tre dage, og Maria og hendes mand var hurtige til at skrive under på købspapirerne, så andre interesserede købere ikke kunne nå at melde sig.

Men hvad med rækkehuset? Det var endnu ikke solgt, og det resulterede i nogle nervepirrende måneder, som Maria og hendes mand gerne havde været foruden, og som de bestemt ikke vil anbefale andre at gå igennem. Samtidig er de dog overbeviste om, at hvis de ikke havde handlet hurtigt, var drømmehuset sandsynligvis blevet solgt til anden side.

Husets hall er Marias yndlingsrum
Et af Marias yndlingsrum er denne hall. Da de købte huset, var trappen og gulvet pakket ind i gråt væg til væg-tæppe, som familien hurtigt fik fjernet. Gulv og trin blev slebet ned og malet hvidt, så rummet nu fungerer som et lyst og indbydende hjerte af huset.

Et værdifuldt bankskifte

Allerede fra starten af boligsøgningen var det vigtigt for familien at få overblik over deres økonomiske muligheder. De ville gerne kunne rykke hurtigt, når det rette hus dukkede op. Og samtidig ønskede de at finde den bedste finansielle aftale – også hvis det betød, at de skulle skifte bank.

Med hjælp fra en økonomisk rådgiver fik de en gunstig aftale i hus, så boligskiftet også resulterede i et bankskifte.

SE OGSÅ: Få boligrådgivning direkte på Bolighed.

Fakta

Familien: 2 voksne, 2 børn og katten Einar
Hustype: Villa
Byggeår: 1954
M2: 144 m2 + 85 m2 kælder
Antal værelser: 6
Beliggenhed: Forstad til København

Følg Bolighed på Instagram og få endnu mere boliginspiration.