Seneste artikler

På besøg i det dyre Klampenborg

”De ser os nok som nogle rige svin”

Det mondæne kollegium Skovbakken i Klampenborg

Klampenborg er i forhold til de gennemsnitlige kvadratmeterpriser i Danmark, nok det de fleste ville betegne som et dyrt sted at bo. Da Bolighed spørger vores følgere på Facebook angående meningerne om stedet, ses flere kommentarer netop med et fokus på priserne i Klampenborg. Det er dyrt. For dyrt. Men hvorfor er det så dyrt? Hvad er det Klampenborg kan, og hvad siger ”Klampenborgerne” selv?

Danmarks gennemsnitlige kvadratmeterpris ligger på 15.850 kr., men anderledes ser det ud i Klampenborg. Det kommer nok ikke bag på nogen, at København har nogle dyre kvadratmeterpriser, men Klampenborg og Hellerup er de eneste to byer uden for centrum, der bevæger sig ind i top 5 over de dyreste kvadratmeterpriser. 49.425 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnittet i Klampenborg. Av…

Klampenborg er kun slået af Københavns hysteriske Nordhavn, hvor kvadratmeterpriserne bevæger sig op på 50.450 kr. pr. kvadratmeter i gennemsnit. Av, av, av. Men de fleste huse i Klampenborg er væsentlig større end lejlighederne i indre København, så priserne på boligerne, der sættes til salg, løber let op i tocifrede millionbeløb, og det er nok derfor, at de færreste danskere kan være med, når huse sættes til salg lige rundt omkring Bakken og Dyrehaven. Men er det umuligt at flytte til Klampenborg, med mindre man ejer sit eget succesfulde firma eller har arvet en masse penge?

Bestemt ikke. Den billigste bolig i Klampenborg ligger til 1.007.000 og her fås en lejlighed på 35 kvadratmeter. Det er altså muligt at flytte til Klampenborg med helt almindelig indkomst. Der er ikke meget at vælge imellem, men det er muligt.

Kvinde på hest på vej mod Dyrehaven i Klampenborg

Natur og ro kun 12 minutter fra København

Og hvorfor skulle man flytte til Klampenborg frem for en af Danmarks andre byer med mere jordnære kvadratmeterpriser? Det svar skulle vi finde i Dyrehaven en onsdag formiddag. Her møder teamet fra Bolighed to kvinder med deres to hunde. De går roligt og smilende ved siden af hinanden og vil gerne fortælle lidt om Klampenborg: ”Her er dejligt. Og det bedste ved Klampenborg er skoven og vandet. Der er frisk luft, men vi er kun 12 minutter fra byen, og så er her ro og fred.”

Kvinden, vi spørger, har ikke boet i Klampenborg hele sit liv, da hun i mange år har boet i Asien for at arbejde. Men hun elsker Klampenborg. Da vi spørger, hvilke fordomme, de møder, når de fortæller, hvor de bor, svarer de: ”De fleste mennesker ser os nok som nogle rige svin, hvad det så end indebærer eller helt præcist betyder.” Og det er jo egentlig også et godt spørgsmål, hvad det betyder at være et rigt svin? Er man et svin, fordi man er rig, eller rig fordi man er et svin, og betyder det, at man er arrogant, sympatiløs og snobbet, eller er det bare god gammeldags misundelse?

Stor og mondæn villa i Klampenborg

For når vi kigger os omkring, forstår vi jo godt de to kvinders valg af beboelsesområde. Stranden vidner om lange sommerdage med mulighed for forfriskninger, brusebade og omklædning. I Dyrehaven kan man næsten ikke undgå at se hjorte og andre smukke dyr, og træerne strækker sig så langt øjet rækker. Her tager områdets beboere lange rideture, der afholdes Hubertusjagt, man kan besøge Bakken og slottet samt generelt få frisk luft og stadig nå en shoppetur på strøget inden dagen er omme uden det store besvær. Her er en vis ”feeling” af orden, luksus og prestige, men ikke så meget show-off som forventet.

Folket her sætter meget pris på naturen. Mange familier elsker at gå på jagt og har gerne en hest eller to at tage sig af. Dyre vaner og hobbyer men det kommer anderledes til udtryk end i andre byer med høje kvadratmeterpriser. Dem, vi møder den onsdag i Klampenborg, har det fornuftige tøj på. De er ude at ride eller gå med hunden. De vinterbader, dyrker landevejscykling eller kigger ud over vandet. Rigdommen synes at være lettere skjult, og i virkeligheden er det jo ikke svært at finde strand og skov i Danmark. Men i mange år har Klampenborg tiltrukket de mere velhavende i landet.

Gade med store og dyre huse i Klampanborg

De riges klub?

Det er måske prestigefyldt at sige, at man bor i Klampenborg, og når kvinden fra skoven smilende siger, at her er ro og orden, giver det fint mening, for hvad skulle man dog være sur over her?

Hvis man bor i Klampenborg, er man pludselig en del af en klub, der kan føles meget V.I.P uden der helt kan sættes ord på hvorfor. Måske fordi det slet ikke behøves at blive fremvist i form af tøjet eller bilen. Hvis man bor i Klampenborg, er der ret stor sandsynlighed for, at man har mange penge, at man er en del af en magtfuld familie, eller at man har kæmpet hårdt i erhvervslivet. Adressen i Klampenborg er måske bare nok. Så selvom folk med helt almindelig indkomst har muligheden for at flytte dertil, så er der alligevel en vis eksklusivitet – en lille usynlig mur af rigdom og gammel dansk, næsten royal, ånd der nok kunne tiltrække de fleste i landet.

Er Klampenborg overhovedet dyrt grundet stranden og skoven? Eller er Klampenborg bare dyrt grundet den følelse og den prestige, det giver at bo der? Den klub man pludselig er en del af. Den der dømmes og diskuteres vidt og bredt i landet, ligeså vel som andre grupper og områder diskuteres. Ekstremer er altid et spændende emne, og den her klub vil flere bare gerne være med i. Så det er altså det, Klampenborg kan. Det har ikke været helt let at sætte ord på, men ord er der alligevel nok af, når emnet er Klampenborg – den dyreste by uden for Københavns centrum.

Se hvilke boliger der er til salg i Klampenborg her.

Mole ved stranden i Klampenborg

Til top

Gør et godt køb med Bolighed Købermægler

Gør et godt køb

En ejendomsmægler er altid på sælgers side. Vi er på din side i købsprocessen. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

Vi er på din side i boligkøbet. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

  • Få hjælp til prisforhandling
  • Få tjekket boligens stand
  • Få hjælp med de vigtige papirer
chat icon

Chat med os