Michelle_faber_ny

Førstegangskøber: Forelsket i bondehuset ved første øjekast

I et idyllisk bondehus 14 kilometer fra Horsens bor Michelle sammen med sin mand Kaspar, familiens to børn Celina på 8 år, Frederik på 2 år og hunden Marley. Efter 13 år har parret valgt at sætte deres hus til salg. Et hus som de faldt for ved første øjekast.

Inden Michelle og Kaspar stod med nøglerne til deres drømmehus og kunne kalde sig husejere, havde de begge boet i en lejelejlighed i Vejle. Da behovet for flere kvadratmeter opstod, begyndte de i første omgang at lede efter et lejet hus. Parret havde ikke tidligere erfaringer med ejerboliger og var derfor på bar bund, da det kom til huskøb.

”Vi kiggede efter lejeboliger, men blev hurtigt enige om, at lejen for et hus var for høj i forhold til at købe et selv”, forklarer Michelle Faber

Husejere efter kun 10 måneder som kærester
Flere i parrets omgangskreds stillede spørgsmål ved, om det var rigtigt for dem at købe et hus, og om de ikke burde starte med en lejlighed. For Michelle og Kaspar gjorde hus eller lejlighed ikke den store forskel. Begge er vokset op lidt uden for byen med både hus og have. Tanken om at eje det samme en dag var tiltrækkende.

Valget faldt hurtigt på Hedensted. En lille by mellem Vejle og Horsens. Købsprocessen blev en kort og hurtig affære. Bondehuset var det første hus som parret kiggede på, og 14 dage senere stod de med nøglerne i hånden til deres drømmehus. Faktisk gik det så hurtigt, at parret kun havde kendt hinanden i 10 måneder, før de kunne kalde sig husejere.

Michelle_Faber_hus

”Den følelse vi havde, da vi trådte ind af døren første gang, var tæt på fortryllende”, siger Michelle Faber.

Kaspar havde fortalt Michelle, at hun ikke skulle virke for begejstret ved første fremvisning, men to minutter efter, at parret var trådt ind over dørtrinnet, udbrød Michelle ”her vil jeg bo”.

Det var tæt på kærlighed ved første blik med huset. Stemningen i et bindingsværkshus er helt speciel, og Michelle blev ramt af en god følelse med det samme. Mavefornemmelsen var der fra starten, og idéen om være husejer havde aldrig føltes mere rigtig.

En særlig historie om bondehuset
Bondehuset lå oprindeligt i en skov, og i 1918 blev huset flyttet til grunden, hvor det ligger i dag. Mange af husets originale detaljer er blevet bevaret, og familien Faber har gjort meget ud af at beholde den originale charme og sjæl i huset under ombygninger. Respekten for husets historie har været med i tankerne, hver gang der er lavet en ombygning i huset.

”Når du kommer til et bindingsværkshus med stråtag, så har du en forventning om, hvad du møder, og du skal ikke blive skuffet ”, forklarer Michelle Faber.

Michelle_Faber_hus
Måske var det ikke helt uden grund, at familien endte med nøglerne til lige netop bondehuset i Hedensted. Efter indflytningen fandt parret ud af, at Michelles oldeforældre ligger begravet over for huset. Tilfældighederne stopper ikke her. Michelles oldefar arbejdede som bygningsarbejder, og hvem ved om lige netop han har været med til bygge bondehuset.

Byen Hedensted er familiens omdrejningspunkt, og i det lille lokale samfund er der mulighed for socialt samvær med naboerne. Her kender alle hinanden. Lige uden for familiens vindue går skolebussen, som gratis transporterer børnene til og fra skole hver dag.

”Vi har lidt af begge verdener. Vi har roen, når vi kommer hjem, men på den anden side har vi kun fem minutter ind til byen”, siger Michelle  Faber.

Ifølge Michelle er Bondehuset et meget alsidigt hus. Køkkenalrummet og haven er to af de ting, som hun særligt fremhæver. Der er plads til hele familien i køkkenalrummet, og de kan være sammen, selvom den både står på madlavning og leg med børnene. Parret har sat sit eget præg på køkkenalrummet, hvor der er flyttet en væg og etableret terrassedøre ud til haven.

Michelle_Faber_hus

Haven er et af de andre rum, som Michelle nævner. Ved overtagelsen stod huset nærmest kun med en græsplæne, grantræer og en gammel bunke jord. For Michelle var det vigtigt, at haven kom til at passe til huset, og at det så ud som om, haven havde været sådan i flere år.

Salg af drømmehuset
Ved overtagelsen af nøglerne til bondehuset, var Michelle overbevist om, at parret aldrig ville sælge huset, og at det var her, hendes børn skulle vokse op.

”Det kom som et chok for de fleste i vores omgangskreds, da jeg er meget glad for huset”, forklarer Michelle Faber.

Michelle_Faber_hus

Michelle elsker bondehuset og nyder at bruge mange timer derhjemme. Dels på grund af husets særlige historie, og fordi der følger mange minder med. Parret er dog nået til et punkt i deres liv, hvor de har valgt at sælge huset. En beslutning som har været undervejs i fem år.

”Den dag hvor underskriften skal sættes bliver en svær dag, og jeg skal nok tvinges til det”, siger Michelle Faber.

Parret leder nu efter et andet hus, hvor de kan kaste sig ud i en istandsættelse præcis som med bondehuset. Selvom nybyg kan mange gode ting, så ligger familiens primære interesse i et hus med historie. Parret har set på flere huse, men har indtil videre ikke fundet et match, hvor de har fået den rigtige følelse i maven.