Seneste artikler

Forældrekøb i København: Gode råd til prisforhandling

Købermægler Hans Møllnitz Olsen portræt
Bolighed Købermægler, Hans Møllnitz Olsen

Overvejer du et forældrekøb i København? Så er der grund til at se sig godt for på det nuværende boligmarked, lyder det fra købermægler, Hans Møllnitz Olsen, fra boligportalen Bolighed. Han vurderer, at det netop nu er muligt at opnå store afslag.

”Ejendomsmæglerne har nogle lidt for optimistiske prissætninger, og priserne er kommet meget højt op i København”, siger Hans Møllnitz Olsen. Som købermægler har han mange års erfaring med prisforhandling, og han hjælper dagligt købere med at byde på boliger:

”Jeg har fx lige forhandlet et forældrekøb på Nørrebro, hvor køberen fik et afslag på 11,4 procent i forhold til den første udbudspris. Det gælder om at tage udgangspunkt i markedspriserne og komme med nogle konkrete grunde til, at en sælger bør give et afslag.”

Hav is i maven, når du leder efter et forældrekøb

Flere tusinde unge har netop fået besked om, at de er kommet ind på deres drømmestudie i København. Kollegieværelser og ungdomsboliger er svære at få fat på, så for nogle bliver et forældrekøb løsningen. Men købermægleren råder køberne til at have is i maven:

”Slå koldt vand i blodet. Man skal ikke købe en lejlighed i desperation. Der kommer hele tiden boliger til salg, og det bør være en langsigtet investering. Der er færre, der leder efter de små lejligheder, når vi når længere hen på efteråret. Så det kan være fornuftigt at vente et par måneder, hvis det er muligt for den studerende”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Der er plads til prisafslag

Prisafslag er først og fremmest aktuelt i den gamle boligmasse i København. På projektsalg skal man ikke forvente at få afslag. Fx giver en ejendomsudvikler som Carlsberg Byen ikke afslag. De seneste tal fra Finans Danmarks boligmarkedsstatistik viser, at det gennemsnitlige afslag i København var på 3,39 procent i årets første kvartal. Og fremover kan der blive tale om endnu større afslag, vurderer Hans Møllnitz Olsen:

”Der er flere, som har fået svært ved at blive godkendt på grund af de nye låneregler, og det kan mærkes nu. Samtidig må vi forvente, at der bliver lidt mere uro på markedet, fordi politikerne er begyndt at diskutere, om der skal ændres på skattereglerne i forbindelse med forældrekøb. Det kan få betydning for priserne og størrelsen af afslagene”.

Snak om forventningerne til forældrekøb

Når det gælder forældrekøb, så råder Hans Møllnitz Olsen altid familierne til at få en grundig snak om, hvilke forventninger de har til forældrekøbet. Er det en lejlighed, som barnet kan se sig selv bo i længe? Og ligger den godt i forhold til studiestedet? Hvis lejligheden ikke opfylder barnets behov, så er det måske bedre at hjælpe på andre måder end ved at købe en lejlighed.

 

Gode råd til prisforhandling fra købermægleren:

  • Begrund dit forslag til afslag – nævn konkrete eksempler på fejl og mangler.
  • Hav is i maven – find ud af, hvad du vil give og hold fast i det.
  • Skab en god stemning og vis, at du kan lide lejligheden. Det bliver den ikke dyrere af.

Se listen over ejerlejligheder i København til under 2 mio. kr. her:

Til top

Stå stærkt i dit boligkøb med Bolighed Købermægler

En ejendomsmægler er altid på sælgers side. Vi er på din side i købsprocessen. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

  • Få hjælp til prisforhandling
  • Få tjekket boligens stand
  • Få hjælp med de vigtige papirer
chat icon

Chat med os