Sk__rmbillede_2017-03-02_kl._15.20.12

10 tips til din boligsøgning

Boligheds boligøkonom, Thomas Lynggaard Germann, har mange års erfaring med at rådgive boligsøgende. Her er hans 10 bedste råd til dig, som kigger på lejligheder og huse til salg.

1. Skab overblik

Skab et overblik over din nuværende privatøkonomi og den økonomi, du ønsker at have i en ny bolig. På denne måde undgår du at komme til at sidde for dyrt i det, og samtidig får du råd til at gøre de ting, som du gerne vil i din nye bolig.

2. Få det hele med

Få alt med i budgettet. Det, du kan købe bolig for, er baseret på et samlet budget over dine indtægter og udgifter i en ny bolig. Det er derfor vigtigt at få det hele med, så du med din nye bolig har tryghed omkring din privatøkonomi og ikke føler dig låst fast.

3. Snak med banken først

Snak med din bank om dine lånemuligheder, inden du starter boligjagten. På denne måde har du et mere realistisk billede af, hvad der er råd til af bolig fra starten af. Det gør jagten mere målrettet og effektiv.

4. Få et boligkøbsbevis

Få lavet et boligkøbsbevis, inden du tager ud og ser på bolig. Så ved du, hvad du kan købe for, og det gør det nemmere at finde din nye bolig. Sørg dog altid for at cleare af med din bank, når du har en konkret bolig, som du ønsker at byde på.

5. Vær tålmodig i din boligsøgning

Kig på boliger til salg i flere forskellige områder og vær tålmodig. På denne måde undgår du at falde over det første det bedste. Samtidig bliver du også klogere på dine boligønsker, hvilket gør det lettere at finde den helt rigtige bolig.

6. Spørg en byggesagkyndig inden du køber bolig

Gå en potentiel bolig igennem med en byggesagkyndig før og tænk tingene grundigt igennem inden, du starter en købsproces. Dermed har du både hjernen og hjertet med, når du byder på en ny bolig.

7. Få hjælp fra en boligadvokat

Få en boligadvokat til at hjælpe dig gennem handlen, hvis du ikke føler dig godt nok klædt på til at forhandle om pris og det videre forløb selv. På denne måde sikrer du en god købsproces, hvor du ikke føler dig snydt efterfølgende.

8. Husk advokatforbehold

Sørg altid for at få et advokatforbehold ind i købsaftalen. Det er din sikkerhed for, at du efterfølgende kan fortryde en købsaftale, hvis alt ikke viser sig at være, som det skal være.

9. Undgå ubehagelige overraskelser

Tegn en ejerskifteforsikring, når du køber bolig, så du undgår ubehagelige overraskelser. I det hele taget er det en rigtig god ide at få styr på dine forsikringer med en ny bolig.

10. Forudse det uforudsete

Sørg for at der er afsat plads i budgettet til uforudsete udgifter og ting på din nye bolig, som du gerne vil have lavet med det samme.

Husk, at du på Bolighed kan få indsigt i de boliger, du er interesseret i. Se boligens Anslåede Værdi, forventede værdistigninger, tidligere handelspriser og meget mere. Find boligen her.

God boligjagt!