Seneste artikler

Købermægler: Sådan får du hjælp til dit boligkøb

Boligkøbere til fremvisning

Som køber står man ofte alene i bolighandlen, mens sælger har en ejendomsmægler i ryggen. Nu er en ny tendens på vej til Danmark, hvor boligkøberne i stigende grad hyrer deres egne rådgivere.

SE OGSÅ: Få hjælp til dit boligkøb af Bolighed Købermægler

Der er et voksende marked for køberrådgivning til danskere, som leder efter ny bolig, og potentialet er stort, vurderer Hans Møllnitz Olsen, som arbejder som købermægler hos Bolighed Købermægler.

”Du kan få mange oplysninger fra ejendomsmægleren, men spørgsmålet er, om du har lyst til at stole blindt på en person, som repræsenterer modparten? Det er en tradition, vi har i Danmark, men jeg synes, at køberne er totalt underrepræsenteret rent rådgivningsmæssigt”, siger han.

Forskellen på købermægler og ejendomsmægler

Som købermægler hjælper han dagligt boligkøbere med rådgivning og prisforhandlinger. En model som bl.a. er kendt fra lande som Frankrig, Spanien, Holland, Belgien og især USA.

”Der er helt sikkert også et stort marked i Danmark. De fleste af dem, jeg har hjulpet, er enten førstegangskøbere eller børnefamilier, alt fra akademikere til håndværkere, som har brug for sparring i deres boligkøb. Det kan der være vidt forskellige årsager til, men det giver tryghed at have en rådgiver med på sidelinjen”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Få en købsvurdering af købermægler Hans Møllnitz Olsen portræt
Bolighed Købermægler, Hans Møllnitz Olsen

Der er ikke en opskrift på det rigtige boligkøb

Kunderne er vidt forskellige steder i købsprocessen. Nogle er lige begyndt at lede efter bolig, mens andre allerede har skrevet under på købsaftalen. Uanset tidshorisonten, så råder Hans Møllnitz Olsen køberne til at have rådgiveren med fra starten:

”Det er godt at få en indledende snak om, hvad du skal være opmærksom på, når du kommer ud og ser boligen. Er der nogle gode spørgsmål, som du bør stille ejendomsmægleren? Tag kontakt til en købermægler tidligt og hold kontakten. Så kan vi snakkes ved én gang om måneden eller én gang hvert halve år alt efter, hvor hurtigt det går. Der er ikke en opskrift på det rigtige boligkøb”, understreger Hans Møllnitz Olsen.

SE OGSÅ: Se alle boliger til salg lige nu

Han er vant til at tilpasse sig kunderne og giver forskellig rådgivning alt efter, hvilken boligtype kunden efterspørger. Hvis det er et helt nyt hus, så er der måske ikke brug for en byggeteknisk gennemgang. I det tilfælde gælder det om at se på markedsstatistikkerne og vurdere om boligen er fornuftigt prissat. Hvis det er et projektsalg, som lige er kommet på markedet, så gælder det måske bare om at rykke hurtigt og sikre, at boligen bliver reserveret.

”Meget af mit arbejde handler om at aflaste køberen. Hvis man f.eks. er en familie med to børn og fuldtidsarbejde, så er man jo ekspert i det job, man har til daglig og samtidig ekspert i at være mor og far. Det er nærmest to fuldtidsjobs, og så kræver det meget energi også at tage et tredje job som boligkøber på sig”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Hos Bolighed Købermægler får du:

  • Gratis købsvurdering af den bolig, som du ønsker at købe
  • Købermægleren gennemgår markedet og data om boligen
  • Købermægleren lægger en plan for prisforhandlingen i samarbejde med dig
  • Købermægleren står for at give bud og forhandle med ejendomsmægler

Pris: 10% af afslaget. Ingen handel eller afslag – ingen regning.

Se mere

Flere bruger en købermægler

I de seneste fem år har det danske marked for købermæglere udviklet sig fra mest at være domineret af advokatfirmaer. I dag er markedet præget af flere konkurrerende virksomheder, som satser på forretningsmodellen.

Det er blevet mere normalt også at have en købermægler med som sparringspartner. Købermægleren og advokaten er specialister på hver deres område, men begge rådgivere har stor viden om boligjura. For køberen er det vigtigt at få en troværdig rådgivning:

”Det har været normalt, at en køber fx kun har haft en onkel med ude og se, om bygningen var ok ved at sparke lidt til murstenene. Men onklen har jo ikke noget ansvar. En købermægler har et rådgiveransvar og en forsikring. ”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Læs også: Sådan sparede familien 5 % på boligkøbet

Få et trygt boligkøb

Lad en købermægler hjælpe dig med alt fra boligsøgning til prisforhandling og det juridiske.

SE MERE

Til top

Stå stærkt i dit boligkøb med Bolighed Købermægler

En ejendomsmægler er altid på sælgers side. Vi er på din side i købsprocessen. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

  • Få hjælp til prisforhandling
  • Få tjekket boligens stand
  • Få hjælp med de vigtige papirer