Young couple moving in into new apartment

Kom godt i gang med dit boligsalg

Overvejer du at tage hul på et nyt kapitel et andet sted? At sælge sin bolig kan være en stor beslutning, men faktisk behøver du ikke være 100% afklaret om at sælge, inden du går i gang. Se her, hvordan du nemmest tager de indledende skridt i dit boligsalg.

Få din bolig vurderet gratis

Hvor meget kan jeg få for min bolig? Dette er selvfølgelig et af de helt store spørgsmål, når du overvejer at sælge. Den bedste måde at blive afklaret, er ved at få en mægler ud og vurdere din bolig.

Gennemgå gerne boligen sammen med mægleren. Fremhæv de ting, du mener er vigtige for vurderingen, og fortæl hvorfor du har været glad for at bo der.

Det er en fordel, hvis mægleren kender nabolaget, så han ved, hvad lignende boliger i området bliver solgt til.

Tag en snak med mægleren

Før mægleren kan komme med en endelig vurdering af din boligs salgspris, skal han kende din situation. Denne snak er ligesom vurderingen uforpligtende for dig – også hvis du finder ud af, at du alligevel ikke ønsker at sælge.

Mægleren vil gerne vide, hvorfor du ønsker at sælge, om du håber på et hurtigt salg, om du allerede har en anden bolig i kikkerten m.m.

Alt dette har nemlig betydning for, hvordan salget af din bolig skal gribes an. Du har måske også nogle ting, du er i tvivl om, som mægleren kan hjælpe dig med at afklare.

Vælg din mægler

Nogle vælger at få flere forskellige mæglere til at vurdere boligen. Dette er ofte en god ide, men pas på med udelukkende at vælge mægler ud fra den højeste udbudspris. Der er nemlig undersøgelser der viser at en for høj første udbudspris til syvende og sidst kan ende med at give en lavere salgspris.  Dette skyldes at skal man først til at sænke prisen, begynder køberne at blive mere afventende og øge forventningen til yderligere prisafslag.

En høj salgspris er selvfølgelig lokkende, men hvis boligen skal sælges, er det også vigtigt, at prisen også er realistisk. På Bolighed kan du få indsigt i aktuelle salgspriser og liggetider i dit område her.

Det er også en god idé at spørge andre til råds. Måske kender du nogen, der har solgt deres bolig for nyligt, som har gode erfaringer med en bestemt mægler.

SE OGSÅ: Hvad virker, når boligen skal sælges

 

Læg en plan

Hvis du vælger at sælge din bolig, er næste skridt at lægge en handlingsplan sammen med din udvalgte mægler. Denne plan er skriftlig og indeholder alle de oplysninger, I bliver enige om i forhold til salget. Det er fx salgsprisen, annoncering af boligen og hvilke tiltag der skal ske undervejs.

Sammen med mægleren aftaler du også tid til fotografering og udarbejdelse af tilstandsrapport, elinstallationsrapport samt energimærkerapport.

Og så er det bare at vente på, at fremvisningerne bliver booket, og køberne melder sig.

Held og lykke med dit boligsalg.