Håndværkertilbud_1

Mette købte hus, der ikke var til salg

Nogle gange kan det betale sig at gøre noget helt utraditionelt – også når det gælder boligkøb. Mette Fuglsang fra Amager greb chancen og bankede på døren, da hun fandt drømmehuset på Stevns. Et år senere var huset hendes.

 

I foråret 2014 var Mette og Mikkel Fuglsang på vej hjem til deres lejlighed på Amager efter at have været til en mislykket fremvisning af et parcelhus i Hårlev. Mette havde halvandet år tilbage af sin uddannelse, og parret og deres to små piger havde en drøm om at flytte væk fra byen, så snart hun var færdig med sine studier.

Da de alligevel befandt sig på Stevns, hvor parret gerne vil købe deres første hus, besluttede de sig for tage en tur rundt i området og kigge efter alternativer:

“I hele min barndom boede jeg der, så mit tilhørsforhold til Stevns er meget stærkt. Jeg spurgte Mikkel, om han ville med op og kigge på et hus, som jeg huskede som en meget charmerende ejendom. Fra første øjekast var vi ret enige om, at det var lige præcis det, vi søgte”, siger Mette Fuglsang.

Eneste hage ved huset var, at det ikke var til salg.

“Kan man godt tillade sig at banke på døren og spørge om sådan noget?”

I en stund sad parret i bilen og overvejede situationen. De var begge var i tvivl om hvorvidt, de kunne tillade sig at banke på døren og spørge den nuværende ejer, om de måtte købe huset.

“Vi anede jo ikke hvem der boede i huset, og vi vidste ikke, om det var okay bare at gå op via indkørslen og banke på døren. Men vi var helt sikre på, at det her var et hus, vi godt kunne se os selv bo i. Efter lidt diskussioner frem og tilbage og med sommerfugle i maven, steg jeg ud af bilen, gik op til døren og bankede på”, fortæller Mette Fuglsang.

Desværre var der ikke nogen, der åbnede. I stedet gik Mette lidt rundt på ejendommen, fandt en postkasse og noterede navnet ned på et stykke papir.

Hvor heldig har man lov at være?

Efter parret var kommet hjem i lejligheden på Amager, googlede Mette sig frem til ejeren og en mailadresse ud fra de detaljer, hun fandt på postkassen. Lidt senere skrev hun en mail og spurgte, helt konkret, om ejeren kunne være interesseret i at sælge ejendommen.

“Det var en ældre dame, der ejede ejendommen, og hun brugte den udelukende til at drive en lille virksomhed. Det viste sig, at hun faktisk selv gik med tanker om at sælge huset, men at det krævede en lang overtagelsestid, da afviklingen af virksomheden kunne tage op til et år. Det kunne jo ikke passe bedre, da en af vores betingelser var, at jeg først skulle have afsluttet min uddannelse”, siger Mette Fuglsang.

Parret fik arrangeret et møde med damen, de fik lavet en salgsvurdering, en tilstandsrapport gennem en byggesagkyndig, og de blev enige om en pris og en overtagelsesdato et år frem i tiden. Alt blev klaret uden at inddrage en ejendomsmægler:

“Vi var ellevilde. Og når vi kigger tilbage, forbløffer det os stadig, at det hele flaskede sig så ideelt. Det var næsten for godt til at være sandt”, siger Mette Fuglsang.

Kort om boligen

Ejendommen blev oprindeligt opført som en skole i 1920. Den var tiltænkt børn, der boede ude på landet, så de ikke skulle gå så langt ind til den nærmeste landsbyskole.

I den periode hvor ejendommen havde skolefunktion, boede der en lærerinde i huset, men siden har ejendommen været brugt til erhverv.

Nu tilhører huset Mette og Mikkel Fuglsang, og de sætter den i øjeblikket i stand sammen med deres to døtre.

 

Gode råd

Hvis du selv er brændt varm på en bolig, der ikke er til salg, bør du ifølge Mette ikke holde dig tilbage. Som hun siger: “Hvis ikke du spørger, får du heller aldrig mulighed for at få et svar”.

Men det er altid en god idé at alliere sig med en bankrådgiver, som kan hjælpe dig med økonomiske spørgsmål samt en advokat, som fx kan kigge købsaftalen igennem:

“Vi var jo meget skræmte over, hvordan man køber et hus uden en ejendomsmægler. Det havde vi ikke forestillet os, kunne lade sig gøre. Men hvis jeg skal give et godt råd, så fungerede det godt for os at diskutere det hele igennem med en bankrådgiver, som vi var trygge ved. Når det kom til købsaftalen, fandt vi faktisk bare en standard version på nettet, som vores advokat hjalp os med at udfylde”, siger Mette Fuglsang.

Mette_og_Mikkel_Fuglsang_håndværkertilbud

Brug for bankrådgivning?

Husk du altid kan få uforpligtende bankrådgivning på Bolighed lige her.