Bolighed-Koebermaegler-Hans

Stå stærkere i boligjagten med en uvildig købsvurdering

De fleste kender til ejendomsmæglernes tilbud om en ”uforpligtende salgsvurdering”. Men nu lancerer Bolighed.dk også den ”uforpligtende købsvurdering”. Med den nye service bliver boligsøgende klædt på til at kaste sig ud i boligjagten.

Boligheds uforpligtende købsvurdering er en ny service, som styrker købernes position over for sælger og ejendomsmægler. Med en uvildig købsvurdering får du en vurdering af prisen på den bolig, som du har forelsket dig i. Du får adgang til købermæglerens omfattende markedskendskab og en uforpligtende dialog om dit kommende boligkøb.

”Du får en mere reel og markedsbestemt vurdering – en second opinion, kan du kalde det, og på den måde får du argumenterne på plads, før du kaster dig ud i en prisforhandling”, siger købermægler, Hans Møllnitz Olsen, fra køberplatformen Bolighed.dk.

En uforpligtende købsvurdering stiller dig bedre som køber

De fleste boligejere har oplevet, at ejendomsmæglerne står på nakken af hinanden for at komme forbi og vurdere, hvor meget en bolig kan sælges for. Ofte fristes ejendomsmæglerne til at sætte prisniveauet lidt for højt. Det sker både for at få boligen til salg, og fordi der skal være ”noget at forhandle om”. Men som køber kan det være svært at vurdere, hvor den rigtige pris ligger i det nuværende marked.

”Nogle gange kan boligmarkedet godt føles lidt som at gå på kræmmermarked. I bund og grund er det de samme mekanismer, der er på spil. Der skal ofte et afslag til, før enderne mødes. Spørgsmålet er bare, hvor stort det afslag skal være”, siger Hans Møllnitz Olsen.

Loven sikrer, at sælgeren altid har ejendomsmægleren på sin side, men køberne står ofte alene. Derfor hyrer flere og flere boligsøgende nu en købermægler for at være sikker på, at der er lighed i forhandlingssituationen.

Med Boligheds uvildige købsvurdering får kommende boligkøbere en gratis vurdering af, hvad en bolig er værd i det nuværende marked. Efterfølgende hjælp til prisforhandling og rådgivning om boligkøbet koster 10 procent af det forhandlede afslag. Der er derfor tale om et ”købt eller gratis”-koncept, hvor det ikke koster noget, hvis købermægleren ikke opnår et afslag på boligen.