VY9B2739

Hvad virker når boligen skal sælges?

Nu står du der. Boligen er sat til salg, fremvisningerne er booket, og du er spændt på, om de mulige købere vil være lige så begejstrede for din bolig, som du selv har været. Men hvad kan du selv gøre for at give de boligsøgende en god oplevelse i dit hjem? Vi har samlet en række tips.


1. De personlige billeder

For dig betyder de alverden. Billederne af familiemedlemmer, som kan være årtier gamle, og som har en stor værdi for dig og familien. Men for nye mulige købere virker det ikke appellerende, når de skal overtage huset. De personlige billeder kan blokere for, at køberen kan se sig selv og sin egen familie i huset, og derfor kan det være en god idé at lægge familiebilleder i skuffen, når fotografen skal billedliggøre din bolig, eller når åbent-hus dagen begynder.

2. Ting på køkkenbordet og magneter på køleskabet

Det er dejligt med krydderier og maskiner, som gør hverdagsmaden interessant, men for folk der skal kunne se sig selv bo i dit hjem, kan de mange ting på køkkenbordet forstyrre. Et ellers skønt køkken med luft og lys kan virke kaotisk og forvirrende med mange ting på køkkenbordet. Når fremvisningen står på, eller billederne skal tages, så væk med krydderier, maskiner, bøtter, vine, postkort på køleskabet og andet lir, der kan distrahere køberen fra at se, hvor stort eller lækkert køkkenet rent faktisk er.

Køkken i ejerlejlighed på Nørrebro

3. Neutral lugt

Alle hjem har en lugt. Det kan være, I bruger et bestemt vaskemiddel, I har hund eller er vilde med parfume. Men når fremvisningen skal stå på, skal der helst være en så neutral lugt som muligt, så købere vil kunne se sig selv bo i din bolig i nærmeste fremtid. Få gjort rent dagen før en fremvisning eller et åbent hus, og lad evt. en gryde stå natten over, med citron og kanel i, som lige har været oppe og koge i 2 min. Det skulle neutralisere lugt. Og så luft ud, luft ud, luft ud.

4. For mange ting

Selvom man godt må kunne se, at der bor nogen i huset eller lejligheden, så kan for mange ting alligevel forstyrre indtrykket af din bolig. Find evt. en flyttekasse frem og pak nogle af nipstingene ned. Et eksempel kunne være din studenterhue, medaljer, pokaler, nips fra dine ferier og andet, som betyder meget for dig, men som for andre kan virke rodet.

5. Masser er lys

Dette kan ikke være en overraskelse. Lyset i din bolig betyder meget for indtrykket af den hos andre. Få persiennerne helt op, gardinerne så meget til side som muligt og få store skulpturer og planter, som kan skygge, væk fra vindueskarmen.

Hoveddør til lejlighedsopgang på Nørrebro

6. De store møbler

Store møbler giver plads til mange gæster og mange hyggelige stunder, men det får også et rum til at se mindre ud. Skab mere gulvplads, når boligen skal sælges. Er der en stol, skammel eller sækkepude, der kan fjernes, så gør det endelig. Også på børneværelserne, hvis du har sådan nogle. Skab gulvplads, så bliver dit hus eller lejlighed pludselig større og med flere muligheder for køberen.

7. Væk med ledninger

Ledninger roder og forstyrre øjet. Vores hjerne hader dem. Så gem ledninger væk i en fart, når fremvisningen står på.

8. Fiks småtingene

Du ved, de der ting, man aldrig rigtig fik fikset. Toiletbrættet der er skævt, håndtaget man kan hive helt ud af døren, og så stå der og være bange for, at man ikke kan komme ud af et værelse eller toilet. Det ene vindue der ikke kan åbnes, vandhanen der drypper lidt, et enkelt bræt eller to som knirker, og døre der binder. Alt sammen noget der skaber en underbevidst negativ effekt hos køberen. Og du ville være overrasket over, hvad man lægger mærke til, når det netop er boligen, man har fokus på.

Kig til baggård fra lejlighed på Nørrebro

Held og lykke!