Seneste artikler

Hvornår skal jeg opsige og omlægge mit lån?

Omlaegge dit boliglån

Har du et boliglån? Så er det nu, du skal tale med din bank, hvis du vil spare penge ved at lægge lånet om. Fristen er den 1. januar 2019, derfor er det sidste chance, hvis du ønsker at omlægge dit eksisterende lån, som skal gøres inden den 31. oktober.

Når man skal omlægge eller opsige et lån til indfrielse, så skal det gøres med mindst 2 måneders varsel til termin. Sidste frist for opsigelse til terminerne er  1. januar, 1. april, 1. juli og 1. oktober. Det er således den sidste bankdag i de omtalte måneder.

Læs også: Tjek dit boliglån: Snyder du dig selv for 20.000 kr.?

Omlægge fastforrentet lån 

Hvis du ønsker at opsige dit fastforrentede lån til kurs 100, så gøres det på fastsatte tidspunkter i løbet af året. Hvis du ønsker at indfri lånet før tid, så skal man betale terminydelse frem til det fastsatte tidspunkt for indfrielsen.

Hvis du derimod vælger “pari-straks” at indfri dit lån, så betyder det at lånet indfries med det samme, og du betaler obligationsrente fra seneste termin og frem til indfrielsestidspunktet. Du betaler altså differencerente fra indfrielsestidspunktet til det tidspunkt, hvor lånet tidligst kunne være opsagt til. Du skal være opmærksom på betingelserne på dit lån, men som udgangspunkt er der 2-4 indfrielsestidspunkter på et år.

Hvad er differencerente?

Differencerente er forskellen mellem den rente, som man betaler obligationsejeren og den rente, som man bliver tilbudt at råde over indfrielsesbeløbet. Der er altså tale om den såkaldte godtgørelsesrente, som man kan trække fra i skat.

Flexlån

Du kan opsige dit FlexLån i forbindelse med at lånet skal rentetilpasses. Hvis du har et Flexlån F10, så skal dit lån rentetilpasses hvert 10. år. Har du i stedet et FlexLån F1, så skal det rentetilpasses hvert år.

Når du opsiger dit FlexLån, så indfrier du det til kurs 100. Du kan dermed spare størstedelen af de omkostninger, som der er forbundet med opsigelse eller omlægning af lånet. Opsigelsesfristen på Flexlånet er 2 måneder før dit lån skal rentetilpasses.

Hvis du ønsker at indfri dit lån, så skal du være opmærksom på, at omkostningerne afhænger af, hvor lang tid der er til næste rentetilpasning.

Læs også: Boligopsparing: Sådan får du råd til udbetalingen

Flexgaranti

Hvis du vil opsige dit Flexgaranti lån, så skal det gøres på nogle bestemte tidspunkter i løbet af år. Man opkøber en række obligationer fra investor, når man optager FlexGaranti. Investorerne har krav på, at obligationerne løber frem til de fastsatte tidspunkter. Hvis du ønsker at opsige dit lån udenfor de faste tidspunkter, skal du betale renter på dit lån frem til næste indfrielsestidspunkt. Når du skal indfri FlexGarantien, så kan du enten indfri til kurs 100 eller kurs 105 afhængig af, hvornår du har optaget dit lån.

Skal du omlægge?
Vælg den bank, du ønsker at få et omlægningstilbud fra, på et tidspunkt der passer dig.

Book møde her

Til top

Gør et godt køb med Bolighed Købermægler

Gør et godt køb

En ejendomsmægler er altid på sælgers side. Vi er på din side i købsprocessen. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

Vi er på din side i boligkøbet. Stå stærkt i en forhandling med Bolighed Købermægler.

  • Få hjælp til prisforhandling
  • Få tjekket boligens stand
  • Få hjælp med de vigtige papirer
Chat ikon