Tjek din kommune: Se hvor lejlighederne stiger og falder mest

Ejerne af lejligheder i de store byer er ikke længere de største vindere på boligmarkedet. Mens priserne på villaer og rækkehuse bevæger sig op i det meste af landet, vil ejerlejlighederne falde i både København og Aalborg. Det viser vores prognose over værdiudviklingen i alle landets kommuner.

Hvor meget kan du forvente, din lejlighed stiger i værdi i 2019 og 2020?

TJEK DIN BOLIG HER

I både Aarhus og Odense forventes prisstigninger i det næste år, mens ejerlejligheder i Aalborg og København vil falde i værdi. I alle hovedstadens postnumre bliver prisfaldet dog afløst af prisstigninger i 2020. Men i Aalborg vil priserne stadig være lavere i 2020.

– Det skyldes, at flere forskellige ting påvirker værdierne i de næste par år. Nye stramme låneregler har gjort det svært at blive godkendt til de billigste lån. Samtidig vil der være en tendens til, at flere ønsker at købe før 2021, så de kan nå at få glæde af skatterabatten, som er en del af boligskatteaftalen, siger administrerende direktør for Bolighed.dk, Christian Jaspers.

Fald i København men stigninger i kommunerne omkring hovedstaden

Postnummer 2150 Nordhavn har tidligere været det postnummer med allermest fart på prisstigningerne, men nu ser 2150 Nordhavn ud til at få det største fald. Her vil en gennemsnitlig lejlighed på 85 kvm. falde med omkring 75.000 kr.


Efterspørgslen på lejligheder i de store byer vil fortsat være stor, og i alle kommunerne omkring København vil det give værdistigninger. Et attraktivt byliv, arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner vil fortsætte med at tiltrække købere. Det indgår i Boligheds prognose sammen med de generelle konjunkturer på boligmarkedet, forventninger til renteudviklingen og tal for beskæftigelsen. Udregningerne tager udgangspunkt i en gennemsnitlig ejerlejlighed på 85 kvadratmeter.

– De lave renter og den høje beskæftigelse bidrager til, at ejerlejlighederne i de store byer vil fortsætte med at stige, når vi kommer ind i 2020, men det er usikkert, hvor meget de nye boligskatter kommer til at påvirke priserne efter 2021, siger Christian Jaspers.

På kortet kan du klikke på din kommune og se, hvor stor værdistigningen bliver for en gennemsnitlige ejerlejlighed på 85 kvm. i både 2019 og 2020.

Du kan også finde en prognose for præcis din lejlighed for de næste 12 og 24 måneder ved at søge på din egen adresse på bolighed.dk

Find din bolig her