Tjek kommunen: Se hvad en børnefamilie betaler for at købe og bo i hus

Hvor er det i gennemsnit billigst og dyrest at bo i hus for en børnefamilie? Her giver vi et overblik over de månedlige udgifter i forskellige kommuner. Udforsk kortet og find ud af, om du kan flytte til nabokommunen og spare tusindvis af kroner.

Kortet viser de gennemsnitlige månedlige boligudgifter pr. kommune for en familie med to voksne og to teenagere. 

Sådan har vi lavet analysen

Det kan være dyrt at være børnefamilie. Men der er stor forskel på, hvor dyrt det er i forskellige kommuner. Derfor har vi kortlagt de månedlige udgifter for en børnefamilie, der bor i hus, i hver af landets 98 kommuner. I vores kortlægning har vi set på udgifter til lån, skat, forsikring, vedligeholdelse, forbrug m.m. for huse på mere end 120 m2.

Målet har været at give størst mulig gennemsigtighed på markedet. Derfor har vi har også taget højde for den specifikke bygningsmasse i den enkelte kommune. Det kan være oplysninger som fx energimærkning, byggeår og størrelse. Samtidig matcher analysen bygningsmasse med den specifikke husstandssammensætning, som i regneeksemplet er to voksne og to teenagere. I analysen tager vi udgangspunkt i, at børnefamilien kun bor i huse over 120 m2.

De månedlige udgifter giver overblik

Alle de faste omkostninger, som er forbundet med at eje et hus, er inkluderet i analysen. Beløbet dækker over ejendomsskat, ejendomsværdiskat, energi, vedligeholdelse, forsikring, vand, varme, el og finansieringsomkostninger.

Finansieringsomkostningerne tager udgangspunkt i, at der betales 5 % i udbetaling,  at 15 % optages som banklån, og at 80 % optages som et 30-årigt fastforrentet realkreditlån.