Mand tjekker sit boliglån på sin mobil

Tjek dit boliglån: Snyder du dig selv for 20.000 kr.?

Der kan være mange tusinde kroner at spare, hvis du omlægger dine boliglån. Alligevel orker de fleste danskere ikke engang undersøge muligheden. Men nu gør et nyt værktøj det både lettere og hurtigere at tjekke, hvor mange penge du kan spare.

 

Låneomlægning. Hvis du er som flertallet af danskere, så bryder du lige nu ud i et stort gab. For mange virker det både uoverskueligt og besværligt at komme i gang med omlægningen, men sådan behøver det ikke være. På Bolighed.dk kan du nu tjekke om du kan spare på dine boliglån på blot et par minutter.

Tusindvis af boligejere kan spare

Danske boligejere kan samlet set spare 650 mio. kr. om året efter skat ved at omlægge dyre boliglån med høj rente. Sådan skriver Børsen på baggrund af en opgørelse fra Finans Danmark. Den rekordlave rente, vi har lige nu, betyder nemlig, at mange boligejere kan spare tusindvis af kroner ved at omlægge.

Så meget kan du spare

Har du fx et lån på 2 mio. kr. til en rente på 3,5%, vil du kunne spare 20.000 kr. om året efter skat, hvis du omlægger til et lån med 2% i rente. Det viser beregninger fra Nykredit.

Tjek om du kan spare

 

Derfor snyder mange sig selv

Trods eksperternes anbefalinger orker mange danskere ikke at tænke på omlægning. Simon Bentholm er adfærdsstrateg og partner i /Kl.7, og han giver her en mulig forklaring:

”De fleste står simpelthen af, når snakken falder på fx låneomlægninger, fordi det er uoverskueligt. Det virker som et bjerg af beslutninger, der skal tages, før man måske sparer et par tusinde kroner. Hvis man nu hurtigt og nemt kan afklare, om der er noget at hente, vil flere sandsynligvis gøre sig ulejligheden.”

Netop derfor har Bolighed nu lanceret Lånetjek, hvor boligejere hurtigt kan tjekke deres lån og få rådgivning om, hvordan de kan opnå den bedste omlægning.

Så nemt er det at tjekke dine boliglån

Bolighed er ejet af Nykredit, Sydbank, Spar Nord og AL Bank. Ved at tjekke dine lån på Bolighed.dk, opnår du et pristjek på tværs af en række af landets største banker.

Lånetjek er en gratis service til boligejere, og du er på ingen måde forpligtet til at omlægge lån.

Sådan gør du

  1. Gå ind på bolighed.dk/lånetjek, skriv din adressen og klik på ”Tjek mine lån”
  2. Indtast restgælden på dit lån i boligen, og angiv hvad du mener, din bolig er værd
  3. Så får du svar på, hvor mange penge, det ser ud til, at du kan spare

Tjek dit lån her