macbook

Bolighed.dk lancerer Danmarks største kort over ejerboliger

For første gang får danske boligejere et fuldstændigt overblik over det samlede danske marked for ejerboliger. Bolighed.dk har lanceret et interaktivt kort, der viser estimerede boligværdier, handelspriser og udbudspriser for flere end 1,25 millioner ejerboliger, og som samtidig giver mulighed for at tage kontakt til boligejere, der har sat boligen ’Måske til salg’.

Bolighed.dks nye kort giver med få klik boliginteresserede overblik over stort set alle ejerboliger i et hvilken som helst område i Danmark. Kortet viser eksempelvis, hvilken pris boligerne på vejen for nylig er blevet handlet til, estimerede værdier for samtlige ejerboliger i området samt det aktuelle udbud af boliger til salg i området. Desuden viser kortet, om der er boliger i området, der måske er på vej til at blive udbudt (Måske til salg).

Traditionelt har boligmarkedet været defineret og behandlet som de omkring 70.000 boliger, der løbende udbydes til salg, men det arbejder vi på at lave om på ved at kortlægge et boligmarked, der består af alle danske ejerboliger, siger pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen.

Med vores nye kort skal du kun søge et enkelt sted for at få overblik over nylige handelspriser, estimerede værdier, forventet prisudvikling, boliger til salg og endda boliger, der er på vej til at blive udbudt til salg. På den måde skaber vi et overblik og en gennemsigtighed, som er relevant at stifte bekendtskab med uanset, om du er boligejer, kommende boligejer eller snart tidligere boligejer, fortsætter han.

BoligCV og ’Måske til salg’

De oplysninger, der findes på Bolighed.dk, er samlet i et såkaldt BoligCV, som blandt andet er skabt med afsæt i en lang række offentligt tilgængelige oplysninger om den enkelte ejerbolig samt handler af sammenlignelige boliger i nabolaget.

Ved at tage ejerskab på sin bolig på Bolighed.dk får brugeren blandt andet mulighed for at sætte sin bolig ’Måske-til-Salg’ og dermed teste markedets interesse. Ved at sætte boligen ’Måske til salg’ kan interesserede købere nemlig byde på boligen ved at sende personlige beskeder til sælgeren på Bolighed.dk.

Der er stor kamp om boligejernes opmærksomhed og om at blive det sted, hvor boligejerne naturligt søger information om egen og andres boliger. Men vi har allerede oplevet en massiv interesse for Bolighed.dk og håber, at vi med det nye kort kan gøre os endnu mere relevante og fastholde interessen for at se på hele boligmarkedet og ikke kun den del, der løbende er til salg, siger Leif Lind Simonsen afsluttende.

Bolighed.dk blev lanceret i september 2015 og har de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank i ryggen.

Hvad kan Bolighed.dk?

Bolighed.dk gør det nemmere og mere overskueligt at være boligejer i Danmark og præsenterer blandt andet:

 • Anslået værdi: En computerberegning af boligens anslåede værdi.
 • Boligens attraktivitet: Et udtryk for, om boligens kvadratmeterpris er højere eller lavere end gennemsnittet for lignende boliger.
 • Værdiudvikling seneste 12 mdr.: Den historiske værdiudvikling for boligen er estimeret med udgangspunkt i historiske data for salg af lignende boliger i samme område.
 • Værdiprognose næste 12 mdr.: Tallet beregnes med udgangspunkt i en række makroøkonomiske prognoser for bl.a. renteudvikling, demografi, beskæftigelse og økonomisk vækst.
 • Nabolaget: Kortudsnit med værdier, priser og liggetider for dit nabolag.
 • Upload af fotos samt information om boligen og nabolaget: På dit BoligCV kan du tilføje dine egne fotos og beskrivelser af boligen og dit nabolag.
 • Måske til salg: Med ‘Måske til salg’ markedsfører du din bolig helt gratis så længe, det passer dig. Og det koster dig ikke noget at forbedre dit BoligCV med alle de billeder og beskrivelser, du har lyst til. ‘Måske til salg’ rummer hverken forpligtelse til at sælge eller til at svare på henvendelser fra interesserede købere, og du kan altid fjerne markeringen igen.
 • BoligVærdi: BoligVærdi app’en giver mulighed for at sende billeder og eventuelt en kort tekst om boligen til en lokal Nybolig mægler, der efterfølgende præciserer boligens anslåede værdi.

Hvad er Bolighed.dk?

 • Bolighed.dk trækker data fra BBR, Google Maps samt data over historiske handler i området.
 • Bolighed.dk er fra fødslen et fuldt responsivt, mobiloptimeret site
 • Bolighed.dk vil løbende tilføje nye data og ny funktionalitet.
 • Bolighed.dk har allerede nu en meget stor mængde data og præsenterer det for hver enkelt ejerbolig i et BoligCV™. Dem rummer Bolighed.dk til en start flere end 1,25 millioner af.
 • Bolighed ApS ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.