unnamed__1_

Sådan udvikler priserne sig i Region Sjællands kommuner

Boligmarkedet i Region Sjælland kan prale af at være den eneste region udenfor hovedstaden, hvor boligpriserne er steget i alle kommuner det seneste år. I nogle kommuner kan boligejerne dog smile noget mere end andre. Det viser Bolighed.dks Prisindeks, der har opgjort de allernyeste kommunale boligdata for 4. kvartal 2016.

Det kan godt være, at boligejerne i Lolland Kommune stadigvæk har nogle af landets laveste kvadratmeterpriser, men 2016 var alligevel et godt år at eje villa eller rækkehus. Huspriserne steg nemlig i gennemsnit med 4,7 procent i værdi, viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk af udbudspriserne fra 4. kvartal 2016.

– Over det seneste år er salgsprisen på huse steget i alle kommunerne i Region Sjælland. Det peger på fremtidige prisstigninger for langt de fleste boligejere i regionen, siger Boligheds boligøkonom, Thomas Lynggaard Germann.

Selvom prisstigningerne i Lolland Kommune på 4,7 procent umiddelbart lyder af meget, så steg udbudsprisen på huse i Region Sjælland i gennemsnit med 7,5 pct. det seneste år. Og Region Sjælland skiller sig også ud fra de øvrige regioner udenfor hovedstaden ved at kunne notere prisstigninger i alle områdets kommuner.

– Boligmarkedet i Region Sjælland blomstrer, hvilket naturligvis blandt andet skyldes de høje boligpriser i hovedstaden, siger Thomas Lynggaard Germann.

Der er dog stadigvæk mange penge at spare for boligkøbere, der er villige til at kigge lidt længere væk fra hovedstaden. For 2 millioner kroner får man kun råd til et rækkehus på 82 kvadratmeter i Roskilde Kommune, mens det samme beløb i Lolland Kommune rækker til et regulært palads på hele 358 kvadratmeter.

Her er priserne steget mest

Selvom boligerne i Roskilde Kommune har regionens højeste kvadratmeterpriser, så er det boligejere i andre kommuner, der kan glæde sig over de største procentuelle prisstigninger.

Højdespringeren i Region Sjælland er således boligmarkedet i Køge Kommune, hvor et hus i gennemsnit er steget med 10 procent det seneste år. Herefter følger Næstved og Kalundborg kommuner, hvor husene er steget med henholdsvis 7,9 og 7,8 procent i værdi.

Og der er ikke noget, der tyder på, at udviklingen stopper foreløbig:

– Med de lave renter, stigende indkomster og høj beskæftigelse tyder meget på, at fremgangen på boligmarkedet fortsætter her, siger Thomas Lynggaard Germann.

Om Boligheds Prisindeks

Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg. Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.

Om Bolighed.dk

Bolighed.dk skal gøre det nemmere og mere gennemskueligt at være boligejer i Danmark. Ikke kun for de boligejere, der er i markedet for at købe eller sælge, men for alle danske boligejere.

På Bolighed.dk er informationer om flere end 1,7 millioner danske ejerboliger samlet i såkaldt BoligCV, der blandt andet anslår en her-og-nu værdi på den enkelte bolig og præsenterer såvel den historiske som forventede prisudvikling på boligen. Desuden giver Bolighed.dk overblik over nabolaget og mulighed for, at boligejere kan kontakte hinanden direkte på sitet.

Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Se mere på www.bolighed.dk