Sa___meget_kan_du_forvente_at_tjene_pa___din_bolig_i_2016

Så meget kan du tjene på din bolig i 2016

Prisen på danske ejerboliger fortsætter med at stige i 2016, og på Bolighed.dk kan du se, hvor meget du kan forvente at tjene i kroner og øre på netop dit hus eller din lejlighed i det nye år.

Sådan har vi gjort.

Bolighed.dk opgør løbende den forventede prisudvikling på ejerboliger i hele landet. Kortet viser, hvor meget den forventede stigning i 2016 svarer til i kroner og øre med udgangspunkt i en bolig til 2 millioner kroner. På Bolighed.dk kan du se, hvad prisudviklingen betyder for værdien af netop din bolig. Kilde: Bolighed.dk

Danske boligejere kan se tilbage på et 2015, hvor prisstigningerne på parcel- og rækkehuse ser ud til at lande på 6,8 procent, mens det tilsvarende tal for ejerlejligheder er helt oppe på 10,4 procent. Og priserne vil efter alt at dømme fortsætte med at stige i 2016 – dog i et lavere tempo.

Sådan lyder konklusionen fra boligsitet Bolighed.dk, der ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank, og som har beregnet, hvor meget de forventede prisstigninger betyder i kroner og øre for den enkelte danske boligejer.

Altafhængig af type, beliggenhed og værdi er der stor forskel på, hvor meget et par procents prisstigning betyder i kroner og øre. Men det er noget af det, vi gerne vil give den enkelte boligejer overblik over ved at estimere den konkrete værdi af prisudviklingen for den enkelte bolig, siger pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen.

En ekstra månedsløn – eller meget mere Bolighed.dk opgør værdien af flere end 1,25 millioner danske ejerboliger, og i kombination med prisprognosen for 2016 kan den enkelte boligejer se, hvor meget den forventede prisudvikling er værd i kroner og øre.

Vi har siden lanceringen i september haft besøg af flere end 875.000 danskere på Bolighed.dk og oplever en stor interesse for både at se den aktuelle værdi på boligen og følge udviklingen i værdien. Og det er ikke så mærkeligt, for målt i kroner og øre bliver der hurtigt tale om beløb, der svarer til en ekstra månedsløn eller meget mere, siger pressechef i Bolighed.dk Leif Lind Simonsen og fortsætter:

For 2016 forventer vi, at prisen på landets parcel- og rækkehuse i gennemsnit stiger 2 procent. Hvis du i dag har et hus med en værdi på 1,5 millioner kroner, svarer det til, at du kan se frem til en friværdigevinst på 30.000 kroner.

Er der tale om en ejerlejlighed beliggende i Aarhus eller København, er der ifølge prognosen fra Bolighed.dk udsigt til en langt større friværdigevinst i 2016:

Idet vi forventer prisstigninger på gennemsnitligt 6,2 procent på ejerlejlighedsmarkedet, ja så svarer det til, at en ejerlejlighed til 1,5 millioner kroner bliver hele 93.000 kroner mere værd i årets løb, lyder det afsluttende fra Leif Lind Simonsen.

For yderligere oplysninger kontakt: Pressechef i Bolighed.dk: Leif Lind Simonsen Tlf.: 25270330 E-mail: lsi@sparnord.dk