unnamed__1_

Sådan udvikler priserne sig i Region Midtjyllands kommuner

Der er stor forskel på, hvor brede smilene er blandt boligejerne i Region Midtjylland. I 2 ud af 5 af regionens kommuner er priserne på villaer og rækkehuse faldet det sidste år, men der er stigninger til resten. Det viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk, der har opgjort de allernyeste kommunale boligdata for 1. kvartal 2017.

Det har ikke været det bedste år at være villaejer i Skive Kommune. Et hus på 140 kvadratmeter, der sidste år blev købt for godt 1.050.000 kr., har i dag tabt 50.000 kr. af sin værdi. Det viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk af udbudspriserne fra 1. kvartal 2017.

Omvendt kan boligejerne i Skanderborg, Herning, Aarhus og Horsens glæde sig over værdistigninger på mellem 83.000 og 98.000 kr. på en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter. Også på Samsø er priserne steget med imponerende 10,7 procent det forgangne år, men på grund af relativt få hushandler er denne stigning behæftet med betydelig usikkerhed.

– Det er tydeligt på boligpriserne, at priserne stiger omkring Aarhus og Herning, hvor der er arbejdspladser og vækst, siger adm. direktør for www.bolighed.dk, Christian Jaspers.

Og Skive er ikke alene om at opleve faldende boligpriser. I yderligere 7 midtjyske kommuner har værdien af en villa eller et rækkehus bevæget sig baglæns det seneste år. Mest markant i Skive, hvor priserne på de udbudte villaer faldt med 4,7 procent, men også i Holstebro, Favrskov og Hedensted faldt priserne med henholdsvis 2,8, 2,7 og 2,3 procent.

Stigninger blegner i forhold til andre byer

Selvom villaer og rækkehuse i Aarhus Kommune i gennemsnit er steget med 2,7 procent det seneste år, så blegner værdistigninger i forhold til kommuner som Aalborg, hvor priserne er steget med imponerende 9 procent. Eller København, der på trods af høje kvadratmeterpriser, sidste år alligevel kunne notere sig prisstigninger på 7,2 procent.

Om Boligheds Prisindeks

Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg. Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.

Om Bolighed.dk

Bolighed.dk skal gøre det nemmere og mere gennemskueligt at være boligejer i Danmark. Ikke kun for de boligejere, der er i markedet for at købe eller sælge, men for alle danske boligejere.

På Bolighed.dk er informationer om flere end 1,7 millioner danske ejerboliger samlet i såkaldt BoligCV, der blandt andet anslår en her-og-nu værdi på den enkelte bolig og præsenterer såvel den historiske som forventede prisudvikling på boligen. Desuden giver Bolighed.dk overblik over nabolaget og mulighed for, at boligejere kan kontakte hinanden direkte på sitet.

Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Se mere på www.bolighed.dk