danmarkskort

Sådan udvikler priserne sig i Region Nordjyllands kommuner

I to af de nordjyske kommuner er der særlig grund til brede smil blandt boligejerne. I tre andre kommuner bevæger priserne sig i den forkerte retning. Det viser Bolighed.dks Prisindeks, der har opgjort de allernyeste kommunale boligdata for 1. kvartal 2017.

Det er dejligt at eje en villa eller et rækkehus i Aalborg eller Rebild kommuner. På bare et år er boligpriserne steget med henholdsvis 8 og 6,3 procent i de to kommuner. Det viser den seneste opgørelse fra www.bolighed.dk af udbudspriserne på villaer og rækkehuse i 1. kvartal 2017.

– Udviklingen på boligmarkedet i og omkring Aalborg har været imponerende det forgangne år. Væksten i området har betydet flotte stigninger i udbudspriserne på villaer og rækkehuse. Både i Aalborg i nabokommunerne Brønderslev og Rebild, siger adm. direktør i www.bolighed.dk, Christian Jaspers.

De højeste kvadratmeterpriser finder vi i Aalborg Kommune, hvor et hus på 140 kvadratmeter i gennemsnit koster 2,2 millioner kroner. I Morsø Kommune derimod koster de samme 140 kvadratmeter blot 929.000 kr.

Så meget er priserne steget

Prisstigningerne betyder, at de nordjyske friværdier vokser i flere kommuner. Mest i Aalborg på grund af de høje kvadratmeterpriser. Her er en gennemsnitlig villa på 140 kvadratmeter siden 1. kvartal sidste år blevet tæt på 180.000 kr. mere værd. I Rebild og Brønderslev har boligejerne fået henholdsvis 91.000 og 65.000 mere friværdi at gøre godt med.

I den anden ende af skalaen er boligejerne i Frederikshavn, hvor villaer og rækkehuse har tabt 2,8 procent i værdi. For et gennemsnitligt hus på 140 kvadratmeter svarer det til, at friværdien er blevet godt 48.000 kr. mindre værd siden 1. kvartal sidste år.

Tabel: Så meget steg priserne på villaer og rækkehuse i Nordjyllands kommuner

Om Boligheds Prisindeks

Boligheds Prisindeks for landets kommuner udkommer hvert kvartal og er en opgørelse over de seneste udbudsdata for boligmarkedet i Danmark. Prisindekset viser henholdsvis udviklingen i kvadratmeterpriser for de villaer, ejerlejligheder og fritidshuse, der er til salg. Prisindekset viser samtidig udviklingen i antallet af boliger til salg samt hvor store afslag, der gives på boligerne i forhold til udbudsprisen.

Om Bolighed.dk

Bolighed.dk skal gøre det nemmere og mere gennemskueligt at være boligejer i Danmark. Ikke kun for de boligejere, der er i markedet for at købe eller sælge, men for alle danske boligejere.

Bolighed.dk er informationer om flere end 1,7 millioner danske ejerboliger samlet i såkaldt BoligCV, der blandt andet anslår en her-og-nu værdi på den enkelte bolig og præsenterer såvel den historiske som forventede prisudvikling på boligen. Desuden giver Bolighed.dk overblik over nabolaget og mulighed for, at boligejere kan kontakte hinanden direkte på sitet.

Bolighed.dk ejes af de fire banker Nykredit, Sydbank, Spar Nord og Arbejdernes Landsbank.

Se mere på www.bolighed.dk