Hvad er et advokatforbehold?

Som boligsælger eller boligkøber har du mulighed for at få indskrevet et advokatforbehold i købsaftalen. Det betyder, at aftalen først er endeligt gældende, når advokaten har skrevet under.

Forbeholdet er altså med til at sikre, at handlen ikke gennemføres, uden advokaten har gennemgået købets detaljer og accepteret købsaftalen.

Da boligkøb ofte er en af de største privatøkonomiske investeringer igennem livet, så er det vigtigt at få tjekket bolighandlens detaljer af en uvildig, professionel rådgiver. Vær opmærksom på, at et advokatforbehold ikke er med som standard i en købsaftale.

Selvom det hedder et advokatforbehold, så er det ikke kun advokater, som kan kigge på indholdet i købsaftalen. Fx kan en køberrådgiver også hjælpe dig med det.

Har du brug for hjælp til købsaftalen, advokatforbehold eller andet i forbindelse med bolighandel, er du velkommen til at kontakte vores købermægler, Hans, på 70 22 40 60 eller skrive på mail til hol@bolighed.dk. Du kan læse mere om Bolighed Købermægler her.

Måske du også vil læse om:

Boligadvokat
Købsaftale
Fortrydelsesret

Tilbage til ordbogen

chat icon

Chat med os