Spørgsmål og svar

Hvad er Anslået Værdi?

En boligs Anslåede Værdi er ikke en salgsvurdering, men en computerberegning med udgangspunkt i offentligt tilgængelige oplysninger om ejendommen, bygningen, matriklen, beliggenheden og lokalområdet. Desuden inddrages ejendommens tidligere handelspriser samt realiserede handler af sammenlignelige ejendomme i nabolaget.

De fleste ejendomme handles indenfor +/- 10% af den Anslåede Værdi, men der er mange relevante forhold ved din ejendom, der ikke kan beregnes maskinelt. Derfor kan en realiseret handelspris afvige betydeligt fra Boligheds værdiestimat. Det gælder særligt, når ejendommens stand og vedligeholdelse er væsentligt bedre eller ringere end nabolagets gennemsnit.

Er Boligheds estimat usikkert af ovenstående eller andre årsager, ledsages den Anslåede Værdi af teksten: ‘Dette estimat er usikkert.’

Almindelige usikkerhedsfaktorer:

 • Boligen er særligt attraktiv
 • Boligen er atypisk for området
 • Boligen ligger i et tyndtbefolket område
 • Fejl i de offentlige data, fx BBR

Bliv klogere på din boligs værdi

Hvis du ønsker at blive endnu klogere og få et sæt ekstra øjne på din boligs værdi, kan du gennem vores samarbejdspartner Nybolig A/S få din boligs værdi kvalificeret.

Du skal blot hente Nyboligs BoligVærdi App, uploade en håndfuld billeder og eventuelt skrive en kort tekst om boligen. Så modtager du et estimat fra en lokal Nybolig mægler. Hurtigt, og helt uforpligtende. Læs mere om BoligVærdi app’en her.

Kan min boligs Anslåede Værdi ændres?

Ja, der er flere mulighed for at få den Anslåede Værdi ændret på dit BoligCV. Hvis du f.eks. har ombygget eller renoveret din bolig, eller hvis der er forhold, der gør, at du mener, at Boligheds beregninger er misvisende, så har du følgende muligheder for at få værdien ændret:

Angiv din egen værdi

Du kan angive din egen værdi, og det vil fremover være den første værdi andre brugere ser, når de besøger dit BoligCV. Da værdien ikke valideres, kan Bolighed ikke lægge denne værdi til grund for beregninger, statistikker eller lign.

Nyboligs BoligVærdi App

Brug Nyboligs BoligVærdi App og få en ejendomsmæglers bud på din boligs værdi. Værdien, du får via app’en, kan du få overført til dit BoligCV, så den erstatter Boligheds Anslåede Værdi. Læs mere om BoligVærdi app’en her.

Indsend seneste vurdering

Hvis du har fået vurderet din bolig inden for de seneste 12 måneder, kan du indsende vurderingen/formidlingsaftalen og få vurderingen til at erstatte Boligheds Anslåede Værdi. Vurderingen indsendes via din brugerprofil, når du er logget ind på Bolighed.dk. De relevante dokumenter uploades under “Få ændret værdien”, der fremgår under Boligheds Anslåede Værdi på dit BoligCV eller på din startside. Vurderingen godtages, hvis ejendomsmægleren er medlem af Dansk Ejendomsmæglerforening, og der af dokumentet fremgår dato for vurdering, vurderingspris, mæglers navn og adresse, boligens fulde adresse og boligejers fulde navn.

Hvordan ændrer jeg min boligs værdi?

Opret dig som bruger på Bolighed.dk, søg din bolig frem og registrér dig som ejer af boligen. Klik på ”Få ændret værdien” på BoligCV’et, og vælg hvilken af ovenstående metoder, du ønsker at anvende.

Hvad er Samlede Udgifter?

På hvert BoligCV kan du se boligens Samlede Udgifter. Det vil sige de udgifter, du har ved at sidde i boligen hver måned til lån, ejerudgifter (herunder skat), forbrug, forsikring og vedligehold.

Alle boliger er forskellige, og det samme er dem, der bor i dem. Vi kender derfor ikke de præcise beløb, men ud fra en række informationer, giver vi dig et vejledende bud.

Vi ser bl.a. på:

 • Boligens detaljer som fx byggeår, størrelse, konstruktion og energimærke
 • Husstandens sammensætning, som du selv kan tilpasse
 • Analyser fra bl.a. Energistyrelsen og DANVA, der viser hvor meget danskerne i gennemsnit bruger på vand, varme, el, vedligehold m.m.
 • Oplysninger om boligens beskatning og øvrige ejerudgifter
 • Låneomkostninger ud fra den valgte lånetype. Tilpas selv lånet, så det passer til dine ønsker.

For at få konkrete tilbud på fx lån eller forsikring, skal du kontakte en bank eller et forsikringsselskab. Du er altid velkommen til at tale med en bankrådgiver her på Bolighed. Det er både gratis og uforpligtende. Se mere her.

Hvad menes der med boligens kvadratmeterpris?

Boligens kvadratmeterpris er beregnet på baggrund af den Anslåede Værdi. Procentsatsen viser desuden boligens kvadratmeterpris i forhold til den gennemsnitlige kvadratmeterpris for postdistriktet.

I København sammenlignes med gennemsnittet for en gruppe af postnumre: 1000-1499, 1500-1799 og 1800-1999.

Hvad menes der med Måske-til-Salg?

Måske-til-Salg er en mulighed for dig, der går i salgstanker eller er interesseret i at teste interessen for din bolig. Det er et nyt tiltag, hvor du uforpligtende kan angive, at du kunne være interesseret i at sælge din bolig.

Når din bolig er angivet som Måske-til-Salg kan du blandt andet:

 • Se hvor mange der besøger dit BoligCV
 • Se hvor mange der tilføjer din bolig som ‘Favorit’
 • Se hvor mange søgninger din bolig indgår i

Med Måske-til-Salg markedsfører du din bolig helt gratis og så længe det passer dig. Du kan tilmed forbedre dit BoligCV med alle de billeder og beskrivelser, du har lyst til. Du bestemmer selv, om du bare vil måle interessen, eller om du vil følge op på de eventuelle forespørgsler, du modtager. Desuden kan du altid fjerne markeringen igen.

Når du er registreret som ejer af en bolig, sætter du din bolig Måske-til-Salg ved at gå ind på dit BoligCV, og derefter klikke på “Sæt min bolig Måske-til-Salg” i toppen af dit BoligCV.

Hvad menes der med MarkedsTemperatur?

MarkedsTemperatur viser det relative styrkeforhold mellem køber og sælger i et givent område i forhold til områdets gennemsnit.

Med MarkedsTemperaturen kan både køber og sælger således få et nemt perspektiv på det lokale marked, en udbudt bolig befinder sig i. Den kan også hjælpe både køber og sælger med at vurdere den relative sandsynlighed for et afslag ved en handel.

Områderne er inddelt som følger:

 • Københavns Kommune
 • Storkøbenhavn
 • Østsjælland
 • Nordsjælland
 • Vest- og Sydsjælland
 • Bornholm
 • Fyn
 • Århus Kommune
 • Østjylland
 • Nordjylland
 • Vestjylland
 • Syd- og Sønderjylland

MarkedsTemperatur er baseret på tre faktorer:

 • Prisnedsættelser og afslag
 • Liggetider
 • Andel af boliger der sælges til den oprindelige udbudspris

MarkedsTemperaturen er variabel og ændres løbende i takt med udviklingen af handlede boliger. På den måde kan du få et indblik i, hvordan det givne marked ser ud lige nu i ethvert lokalområde i forhold til områdets gennemsnit.

Købers marked (koldt marked) vil være præget af større prisnedsættelser, længere liggetid og en lille andel af boliger, der sælges til oprindelig udbudspris.

Omvendt indikerer et Sælgers marked (varmt marked) lavere prisnedsættelser, kortere liggetid og en større andel af boliger, der sælges til den oprindelige udbudspris.

Områder med lang liggetid og store afslag vil således typisk kunne betegnes som købers marked, mens områder med kort liggetid og begrænset afslag omvendt kan betegnes som sælgers marked.

Hvad menes der med aktuel liggetid for boliger som denne?

Den aktuelle liggetid er beregnet som den gennemsnitlige liggetid for handlede ejendomme i det seneste kvartal i det pågældende postnummer. Ligger ejendommen i et postnummer med få handlede ejendomme, vises den gennemsnitlige liggetid for hele kommunen.

Hvad menes der med prisprognose de næste 12 og 24 måneder?

Den estimerede prisudvikling for boligen beregnes med udgangspunkt i en række makroøkonomiske prognoser for faktorer som renteudvikling, demografi, arbejdsløshed og økonomisk vækst.

For villaer og rækkehuse er prognosen regional, mens den for ejerlejligheder dækker København, Aarhus samt resten af landet. For fritidshuse er prognosen på landsplan.

Hvordan beregnes prisudviklingen for de seneste 12 måneder?

Den historiske prisudvikling for boligen er estimeret med udgangspunkt i historiske data for salg af lignende boliger i samme område.

Kan jeg få rådgivning om lån og privatøkonomi?

Køb eller salg af bolig giver ofte anledning til spørgsmål. I den forbindelse vil ejerne af Bolighed (Nykredit, Arbejdernes Landsbank, Spar Nord og Sydbank) gerne hjælpe med at rådgive dig via chatten på Bolighed eller over telefonen. Se hvordan her.

Her kan du få svar på spørgsmål om låntyper, friværdi eller dine økonomiske muligheder og rådgivningen er åben, gratis og uforpligtende for alle – også brugere der ikke er kunder i en af vores ejerbanker.

Du vil derfor tale med en medarbejder fra et af de fire pengeinstitutter. Bolighed er derfor ikke ansvarlig for rådgivningen og fraskriver sig ethvert ansvar for direkte eller indirekte tab eller ulemper som følge af rådgivningen, herunder dispositioner truffet på baggrund heraf.

Få gratis og uforpligtende bankrådgivning her.

Jeg kan ikke finde min bolig på Bolighed

Vi arbejder hårdt på at inkludere så mange ejerboliger som muligt på Bolighed. Lige nu kan vi desværre ikke tilbyde et BoligCV på:

 • Villalejligheder
 • Boliger, som er ejet af virksomheder
 • Boliger, som er helt eller delvist anvendt til erhverv
 • En mindre andel af almindelige ejerboliger
 • Lejeboliger

Der kan også være fejl i vores adressedata. Da vi håndterer meget store mængder data, kan fejl desværre ikke undgås. Hvis din adresse er meget ny, kan det være, at adressen ikke er nået frem til os fra de offentlige registre.

Hvis du mener, at din adresse mangler, så skriv til support@bolighed.dk.

Hvordan registrerer jeg mit BoligCV for min bolig?

Hvis du er boligejer, kan du få alle fordelene ved Bolighed, når du registrerer dit BoligCV:

 • Søg efter din bolig i søgefeltet
 • Når du har fundet din bolig, kan du klikke ”Tag ejerskab på denne bolig” i den orange boks
 • Følg instruktionerne for at registrere din bolig

Hvis du ikke kan finde knappen ”Tag ejerskab på denne bolig”, når du kigger på din bolig, kan det skyldes at:

 • Din partner eller en medejer har registreret boligen.
  Vi arbejder på højtryk for at gøre det muligt at flere ejere kan registrere ét BoligCV, men det kan desværre ikke lade sig gøre lige nu. Hav tålmodighed med os – vi arbejder på det
 • En anden bruger har registreret BoligCV’et for din bolig.
  Skriv til support@bolighed.dk så vi kan overføre dit BoligCV til dig. Vær også opmærksom på, at blot fordi en anden har registreret ejerskab af BoligCV’et, så giver det dem ikke adgang til andet end de samme offentlige oplysninger, end dem, du kan se. Selvom det blot skal ses som et irritationsmoment, så tager vi det meget alvorligt, og gør alt hvad vi kan for at håndtere overdragelse af BoligCV’er hurtigst muligt
 • Du lige har købt boligen og at data om handlen ikke er nået frem til Bolighed.
  Tag evt. kontakt til den tidligere ejer og bed vedkommende om at afregistrere BoligCV’et for boligen, så du kan registrere det. Du kan skrive til ejeren via BoligCV’et
  Hvis det ikke lykkes, så skriv til support@bolighed.dk, så vi kan overføre ejerskabet til dig.
 • Boligen har ikke et fuldt BoligCV – se også ’Jeg kan ikke finde min bolig på Bolighed’ her på siden

Kan jeg registrere mere end ét BoligCV?

Ja, du kan godt registrere mere end ét BoligCV. Når du er logget ind klikker du på “Mit Bolighed”, og efterfølgende klikker du på “Registrér flere BoligCV’er” – her søger du adressen frem på den bolig du vil registrere og klikker “Tilføj BoligCV”.

Informationerne om min bolig er forkerte!

Da vi håndterer meget store mængder data, kan fejl desværre ikke undgås. Der kan være mange grunde til, at informationerne er forkerte.

Hvis boligens stamdata (byggeår, størrelse mv.) ser forkerte ud, bør du starte med at kontrollere, om boligen er korrekt registreret hos myndighederne, da vi modtager vores informationer fra offentlige kilder. Bemærk også, at fejl i boligens stamdata godt kan føre til, at den Anslåede Værdi ligeledes kan være forkert. Gå derfor ind på ois.dk og slå boligen op. Er informationerne også forkerte her, skal du kontakte teknisk forvaltning i din kommune for at få rettet dem.

Vi kan ikke rette data i de offentlige registre for dig. Men er informationerne korrekte på ois.dk og forkerte på Bolighed, er du velkommen til at skrive til support@bolighed.dk. Husk at angive din præcise adresse samt hvilke data, der er forkerte.

Jeg ønsker ikke, at min bolig vises på Bolighed

Bolighed samler og viser informationer fra offentligt tilgængelige kilder og registre, ligesom f.eks. søgemaskiner søger i offentligt tilgængelige informationer. På baggrund af disse informationer foretager vi beregninger, men vi udstiller ikke informationer, der før var blokeret adgang til. Den, der kender vejen gennem de åbne registre, søgemaskiner og andre tilgængelige kilder, kan altså sammenstille alle informationerne om din bolig udenom Bolighed.

Ved at fjerne informationer fra Bolighed, gør man dem altså ikke utilgængelige for offentligheden. Man gør dem blot kun lettilgængelige for de få, der kender de offentlige registre og lidt sværere at tilgå for alle andre. Vi mener ikke, at det er Boligheds pligt eller kompetence at skulle udøve censur eller selektiv publicering, og derfor sletter vi ikke boliger eller informationer fra Bolighed.