Indbrud: Se hvor mange indbrud, der er i dit område

Søg på en adresse og se, hvor mange anmeldte indbrud, der er i din kommune – og sammenlign med resten af Danmark.

Indbrud: Se hvor mange indbrud, der er i dit område

Selvom antallet af indbrud i danske boliger er faldende, er der stadig alt for mange boligejere, der oplever at komme hjem til et gennemrodet, indbrudsramt hjem. Se tallene her og få gode råd til, hvordan du sikrer dig mod tyven.

Indbrud i tal

I 2009 ramte vi en trist rekord med 46.621 indbrud i de danske boliger. Siden 2009 er tallet dog heldigvis faldet år efter år, og i 2017 var antallet af anmeldte indbrud i boliger nede på 29.147. Dette er det laveste siden 1983, viser tal fra Det Kriminal Præventive Råd.

Selvom det går den rigtige vej, har vi i Danmark stadig et meget højt antal indbrud pr. indbygger, når man sammenligner med andre europæiske lande.

Se top 10: Indbrud i danske kommuner

Tal fra Danmarks Statistik viser, at der er store forskelle i antallet af indbrud fra kommune til kommune. Se her om din kommune er på listen over de 10 mest eller mindst indbrudsramte kommuner pr. husstand i 2017.

Top 10: Kommuner med FLEST indbrud pr. husstand i 2017

1. Gentofte (975 indbrud i alt)
2. Rudersdal (681 indbrud i alt)
3. Allerød (252 indbrud i alt)
4. Hørsholm  (264 indbrud i alt)
5. Helsingør (655 indbrud i alt)
6. Furesø (366 indbrud i alt)
7. Dragør  (126 indbrud i alt)
8. Brønderslev  (332 indbrud i alt)
 9. Vallensbæk (125 indbrud i alt)
 10. Sorø  (257 indbrud i alt)

Top 10: Kommuner med FÆRREST indbrud pr. husstand i 2017

1. Christiansø  (0 indbrud i alt)
2. Læsø  (0 indbrud i alt)
3. Samsø  (0 indbrud i alt)
4. Fanø  (0 indbrud i alt)
5. Bornholm  (12 indbrud i alt)
6. Lemvig (18 indbrud i alt)
7. Struer (30 indbrud i alt)
8. Ærø  (11 indbrud i alt)
9. Thisted  (73 indbrud i alt)
10. Frederiksberg (258 indbrud i alt)

Tjek risikoen for indbrud på Bolighed

Når du slår en adresse op på Bolighed, kan du hurtigt se, hvor høj risikoen for indbrud er i kommunen. På baggrund af tal fra Danmarks Statistik og Rigspolitiet viser vi, hvor mange indbrud, der sidste år blev anmeldt.

Vi viser også, hvor mange husstande, der er i kommunen, så du bedre kan sammenligne de forskellige kommuner. Og på kortet får du hurtigt overblik over indbrudsrisikoen i de forskellige kommuner.

Når indbruddet skal dækkes af forsikringen

Hvor meget du kan få dækket af din forsikring, hvis du har haft indbrud i din bolig, varierer fra selskab til selskab. Fælles gælder det dog, at man typisk skelner mellem simpelt tyveri og indbrudstyveri.

Betegnelsen simpelt tyveri bruges, hvis tyven har kunnet komme ind i boligen uden at ”bryde noget op”. Altså hvis døren ikke har været låst, hvis vinduet har stået åbent eller lignende. I disse tilfælde er dækningen ofte begrænset og erstatningen lav.

Har tyven derimod måtte bryde ind i boligen ved at brække døren op eller smadre en rude, er der tale om indbrudstyveri, og her vil forsikringsselskabet typisk dække dine tab samt den skade, der er sket på dit hjem.

Vidste du…
Der kan fra forsikringsselskabets side kan være specifikke krav til, hvordan du beskytter din bolig mod indbrud. Læs derfor altid dine forsikringsvilkår grundigt.

Tyv brækker døren op
Du kan sikre døre og vinduer, så indbrudstyven har sværere ved at komme ind.

Tyverialarmer og tyverisikring af boligen

Markedet for tyverialarmer udvikler sig konstant, så man i dag har en lang række muligheder at vælge mellem.

Fx findes der både alarmer med sirenelyde, kameraer, tågekanoner og vibrationscensorer. Udover at skræmme og stresse tyven, der bryder ind boligen, kan alarmer også have en god præventiv effekt. Husk derfor at skilte med, at du har en alarm.

Ved at sikre boligens døre og vinduer med ekstra låse, forstærkninger, gitre osv. gør du det mere besværligt for tyven at komme ind i boligen. Og måske bliver tyven så besværet, at personen helt dropper at trænge ind i dit hjem.

Husk…
Det er vigtigt, at du ikke gør dine døre og vinduer så “sikre”, at du selv har svært ved at komme ud af boligen i tilfælde af brand uden brug af værktøj eller nøgler.

Forskellige måder at sikre dine vinduer:

 • Monter en kodelås eller nøglelås
 • Monter hasper og sørg for at sikre disse
 • Brug envejsskruer til lister, som ikke kan skrues ud igen
 • Lim lister fast med silikone (dette gør det dog også vanskeligt for dig at skifte ruden)
 • Sæt dækskinner eller jernplader på trærammer
 • Opsæt gitre eller tremmer i kældervinduer, hvor rummet ikke anvendes som beboelse

Forskellige måder at sikre dine døre:

 • Monter en udesikker lås, som ikke kan låses op indefra, hvis døren er låst udefra
 • Sæt en indvendig lås på terrassedøre, så denne ikke kan bruges som tyvens flugtvej
 • Monter ekstra beslag på karmen, hvor låsen sidder
 • Sæt såkaldte “nokker” på evt. udvendige hængsler, så de ikke kan saves over
 • Sørg for at alle dine døre er solide og af god kvalitet
 • Brug envejsskruer eller lim til at fastgøre lister ved terrassedøre
 • Monter en jernbom på indersiden af kælderdøren, da denne kan være særligt udsat.
Naboer snakker ved havelågen
Som naboer kan I hjælpe hinanden med at holde øje med ubudne og langfingrede gæster.

Nabohjælp – hold godt øje med hinandens boliger

Udover de tekniske løsninger, er vi også bedre til at hjælpe hinanden med at holde øje med boligerne og slå alarm, hvis vi oplever noget mistænkeligt. Stadig flere tilmelder sig Nabohjælp.dk, som Det Kriminalpræventive Råd og Trygfonden står bag. Her kan du oprette en profil og få notifikationer, fx når dine betroede naboer tager på ferie. På den måde kan I holde et ekstra vågent øje med boligen, mens de er væk.

Hvis I tilmelder jer Nabohjælp er det en god idé at gøre tyven opmærksom på det, da dette kan have en forebyggende effekt. Sæt Nabohjælp-klistermærker på døre og postkasser, og bestil evt. et skilt, som I kan sætte op på vejen.

Simple tips til at undgå indbrud i boligen

Udover at tilmelde sig nabohjælp findes der en række simple ting, du og dine naboer kan gøre for at mindske risikoen for indbrud, når I tager væk fra boligen i længere tid.

 • Bil i garagen:
  En bil foran huset er med til at signalere, at der er nogen hjemme. Har du ikke mulighed for at lade din egen bil stå, kan du måske få din nabo til at parkere i din indkørsel engang imellem eller stille deres bil nummer to ved din bolig, mens du er væk.
 • Tøm postkassen:
  En fyldt postkasse er et klassisk tegn på, at der ikke har været nogen hjemme i nogle dage. Ligesom reklamer eller postpakker foran hoveddøren næsten lover tyven, at boligen er mennesketom. Få derfor en venlig nabo eller ven til at tømme postkassen og fjerne ting fra dørmåtten, mens du er væk.
 • Lad rodet flyde:
  Mange rydder pænt op, inden de tager på ferie, men faktisk kan lidt rod have en god præventiv effekt. Lad et par kopper stå på spisebordet, lad lidt vasketøj hænge i forhaven og lad nogle af børnenes legesager flyde i forhaven.
 • Tænd og sluk lyset:
  Med en timer kan du indstille dine elektriske apparater, så de tænder og slukker, mens du er væk. Sæt fx en timer på lamper, tv eller radio. Lys uden for boligen har også en god effekt, særligt hvis de tænder og slukker ved bevægelse. På den måde kan naboer tydeligt se, hvis nogen nærmer sig huset.
 • Begræns de sociale medier:
  Der er ingen grund til at fortælle tyven, at du ikke er hjemme. Åbne profiler på Facebook og andre sociale medier, kan hurtigt afsløre, om du er rejst bort. Derfor er det en god idé at vente med at dele ferieminderne til du kommer hjem samt indstille dine profiler, så kun venner kan se dine opslag.

Få flere simple tips til at passe godt på din bolig her.